2009.05.19.

BILL KAISER KONFERENCIA

Jegyzet: Jézus élete
2009. május 17.

 

Jim Sanders köszönti a vendégeket Bill Kaisert és feleségét.

Bill Kaiser: - Hallelúja!

Bill Kaiser elmondja, hogy nem látogatóként, hanem családtagként vannak már jelen itt. Legutóbbi ittlétünk után már nagyon hiányzott a ti szeretetetek. Az imáitokat viszont csodálatosan érzékeltük. És nagyon köszönjük nektek, hogy imádkoztok értünk, míg mi a világot járjuk. A ti imáitok nélkül és a Szent Szellem áldásai nélkül, ami az életünkön van, nem lennénk képesek gyümölcsöt teremni Isten királyságának.

Nagyon örülünk annak, hogy ti imádkoztok értünk.

Ismét elhoztam a feleségemet. Az elmúlt évben voltunk 52 éves házasok és most örömmel mondom mindannyiótoknak, hogy most 53 éves házasok vagyunk.

Azt is mondjam el – mondja pásztor Jim – hogy mióta ismerjük egymást. Az általános iskola első osztályában ismerkedtünk meg, hat évesen. Tizenkét évig egy osztályba jártunk. Úgy gondolta, hogy ő a leggyorsabb futó az osztályban, és valóban így is volt. Nem sok közös dolgunk volt abban az időben még egymással. Amikor az iskola tizenegyedik osztályát jártuk, akkor ez a „szeretetbogár” megcsípett bennünket. Ismeritek ezt a „szeretetbogarat”. És azóta is nagy öröm, ha együtt lehetünk. Azokban a napokban még nem voltunk keresztények. A szüleink ugyan elvittek bennünket gyülekezetbe, de azok a gyülekezetek, ahová jártunk, még nem ismerték a feltámadt Krisztust. Olyan vallásos klubként működtek. Nem is születtünk újjá 30 éves korunkig, de akkor megváltozott az életünk.

Egy napon, ahogy a feleségem felébredt, arra kellett rádöbbennie, hogy egy pünkösdi prédikátornak lett a felesége. Úgy gondolta addig, hogy egy mérnök embernek a felesége, akinek a férje nagyon jól keres, és majd ő elegáns ruhákat vehet ebből a pénzből.

És teljesen ledöbbent akkor, amikor megtudta, hogy nem leszek milliomos, de ez az Isten a feleségemet is kézbe vette. Felöltözteti a feleségemet az Ő kenetével, Isten dicsőségével, a legjobb ruhákkal és legjobb dolgokkal látja el a feleségemet. És 50-70 %-os kiárusításokon vásárolja meg a legjobb ruháit. Feleségem, amikor bemegy egy ilyen ruha áruházba, akkor csak az ő kedvéért leengedik a ruhák árait 50-70 %-kal. Ez az igazság. Óriási kenet van az életén a vásárlást illetőleg.

Ha úgy gondoljátok, hogy nincs ilyen a valóságban, akkor olvassátok el a Példabeszédek 31. fejezetét.

Bill Kaiser felesége, Emogene: - Az én bizonyságomat akarja most elmondani helyettem a férjem. Ha egy szolgálónak vagy a felesége, akkor mindig ezt teszik. Saját anyagra lenne szükségük. De egyébként, amit mondott a férjem az az igazság! Isten mindenképpen megáld minket. Ugye?

Meghosszabbítja a pénzünket, és szeretetteljes dolgokat helyez elénk, és az útjainkat mindig tökéletessé teszi, és az Úr tudja, hogy a hölgyeknek csodálatosan kell kinézni. A férjeink számára jól kell mutatnunk. Tehát a férjeink számára /!/, hangsúlyozom, jól kell kinéznünk.

Azzal, ami rendelkezésünkre áll, azzal a tőlünk telhető legjobbat kell kihozni, mert ahogy az idő telik, egyre több erőfeszítésre van szükségünk ahhoz, hogy jól nézzünk ki.

Bill Kaiser: - Egyszer egy régi barátom mondta, hogy minden elöregedett raktárhelyiségnek szüksége van néha egy festésre. Ha te így vagy ezzel, akkor te is fesd ki újra /!/.  Én valóban raktárhelyiségekről beszéltem, ne értsetek félre engem! Hallelúja!

Nagyon jó az, amikor Jézus jelenlétében örömünk van.

Megvan számotokra a jó hír: Jézus jobban szeret benneteket, mint azt ti magatok gondolnátok! Az ördög jön, és mindenféle érveket sorolgat, hogy miért nem szeret titeket Jézus. Egyik sem igaz belőle!

Jézus szeret téged pontosan úgy, amilyen vagy. Lehet, hogy az emberek azt mondják, oly gyönyörű vagy, de Jézus éppen úgy szeret téged. Lehet, hogy az emberek azt mondják, hogy nem vagy oly gyönyörű, de Jézus éppen olyan nagyon szeret. Jézus akkor is szeret minket, amikor ostoba dolgokat mondogatunk, és később megbánjuk, hogy bárcsak ne mondtuk volna ki.

Jézus jobban szeret minket, mint mi azt felfedeznénk. Szeret minket úgy, amilyenek vagyunk.

Igaz, hogy szeretne minket megváltoztatni, de nem azért akar minket megváltoztatni, hogy még inkább szeretetre méltók legyünk, hanem, hogy boldogok lehessünk. Mert Jézus azt szeretné, ha a gyermekei boldogok lehetnének!

Tehát Jézus boldoggá akar minket tenni. Nehéz akkor boldognak lenni, ha az embernek fájdalmak vannak a testében. Ezért Jézus magára vette azokat a sebeket, hogy te meggyógyulhass. És nehéz akkor boldognak lenni, ha az ember csalódott. Ezért azokat a zaklatásokat, amelyek téged érnének, magára vette, hogy te békességben élhess.

Akkor is nagyon nehéz boldognak lenni, ha az embernek anyagi gondjai vannak. Ezért Ő, aki gazdag volt, szegénnyé lett érted, hogy te gazdaggá lehessél. Ahogy az idő múlik, egyre inkább tudatában leszel annak, hogy mennyire is szeret téged Jézus. Így azok a problémák, amik régen zavartak, többé már nem zavarnak annyira. Nem válsz csalódottá, mert valami fájdalom akar zaklatni.

Azt mondod, hogy: – Jézus szeret engem és elvitte ezeket a fájdalmakat, köszönöm Jézusom! És tovább mész az úton és az életedet valóban Istennek éled. És Jézus annyira elégedett veled, amikor különleges dolgokat teszel, annak érdekében, hogy vele lehessél.

Például, amikor hajnali kettőkor képes vagy felkelni és négy órát utazni azért, hogy vele együtt lehessél. Akkor is megvan elégedve veled, ha nyolckor keltél fel az ágyból, hogy kilencre ideérjél, és itt legyél. Amikor fiatal keresztények voltunk, akkor attól a várostól távol, ahol laktunk Kathryn Kuhlman evangélista nő tartott alkalmakat.

Öt órás autóút volt ez. Felkeltünk tehát hajnali három órakor és elmentünk abba a városba, hogy Kathryn Kuhlman alkalmán részt vehessünk. Amikor odaértünk akkor fedeztük fel, hogy téves információkat kaptunk és azon a napon nem volt alkalma. Visszaültünk az autóba és elindultunk haza, és ismét öt órát, összesen tehát tíz órát autóztunk.

Emlékeztet ez engem az alabástrom olajra, ami abban a szelencében volt. Olvassuk a Bibliában, hogy a hölgy, akié volt az az olaj, eltörte azt az alabástrom szelencét és Jézus fejére öntötte az olajat. És a tanítványok úgy gondolták, hogy ez csak egy elfecsérlése volt a drága olajnak. De az asszony részéről ez egy kifejezése volt az Isten imádatának. Mi ugyanezt az öt órás utat oda és vissza, mint egy áldozatot mutattuk be imádatként.

Amikor hazaértünk, kb. tizenöten voltunk ezen az úton, mindannyian, akinek bármilyen betegsége is volt közülünk, meggyógyultunk!

Mert Isten tudja, hogy mire van szükségünk. Isten tudja a nevedet, ismeri a címedet, sőt még a telefonszámodat is tudja és a bankszámlaszámodat is. Sőt azt is tudja, hogy milyen egyenleged van. Ismeri azt, hogy ki az orvosod, azt is tudja, hogy mennyi pénzt keresel, többet tud rólad, mint te saját magadról.

Azt is tudja, hogy hány szál haj van a fejünkön. És szeret téged! Szeret téged! Ha sok haj van a fejeden, szeret téged! Akkor is, ha könnyen megszámlálható mennyi van a fejeden, akkor is szeret téged. Figyelsz rám?

Isten elküldte Jézust, mert szeret minket. Jézus az Isten egyszülött Fia. Jézus, az a Jézus, aki kezdetben Istennél volt, mint Ige. Az Ige, amely kezdetben Istennél volt. Ez az Ige testté lett, és lakozott közöttünk, még mielőtt lett volna papír és nyomdatechnika, mielőtt az írott nyelvek léteztek volna. Kezdetben vala az Ige és az Ige Istennél volt és Isten volt az Ige!

Ez kezdetben az Istennél volt és ez volt Jézus! Az Atyával! És a Szent Szellem jelenlétével. És volt egy összejövetelük, egy tanácsot tartottak A tanácsok mindig örömben teltek, mert egyetértésben voltak. Soha nem volt köztük egyet nem értés, az Atya, a Fiú és a Szent Szellem között.

És elhatározták, hogy Jézust leküldjük a földre, hogy az emberek között éljen azért, hogy az embert megmentse a bűntől.  És elhatározták, hogy kijelentik ezt, még mielőtt megtörténik. Gábriel angyalt behívták: - Szeretnénk, ha kimennél és találnál egy fiatal szűzlányt és mondd meg neki, hogy Isten azt tervezi, hogy rajta keresztül Isten egy Fiút ad a földnek. És ha ő ebbe beleegyezik, akkor a Szent Szellem lemegy és a fiatal hölgy a méhében megfogan a Szent Szellemtől.

Ezért Gábriel lement a földre, talált egy fiatal lányt, Máriát és bejelentette neki Isten tervét. - Legyen nékem a te akaratod szerint! – mondta Mária.

Istennek megvan a terve mindannyiunk számára. Nem mindig küldi Gábriel angyalt ahhoz, hogy az akaratát kinyilvánítsa, gyakran elküldi a Szent Szellemet. Nem mindig tudjuk, hogy a Szent Szellem az. Azt gondoljuk, hogy ez csak egy kívánság, ami bennünk fakadt, vagy egy ötletet fogunk meg a fejünkben, vagy egy kívánságot érzékelünk a szívünkben. Csak annyit kíván tőlünk, hogy azt mondjuk: - Legyen nekem a Te akarod szerint!

Isten egy vadonatúj dolgot akar megszülni rajtad keresztül. Hajlandó vagy-e azt mondani Istennek, hogy – legyen nekem a Te akaratod szerint!

Hajlandó vagy-e te ezt mondani, attól eltekintve, hogy mi is az?

Amire Isten elhív minket, az első látásra mindig úgy tűnik, hogy lehetetlen. Amire Isten hív minket az mindig lehetetlennek tűnik. Vajon miért teszi ezt Isten? - Azért, mert azt akarja tőlünk, hogy a teljes bizodalmunkat Őbelé helyezzük. Mert azt akarja, hogy Ő is részese lehessen annak, ami működik. És azt akarja, hogy te is részese legyél. Amikor Isten ilyen lehetetlen dolgokra hív el minket, akkor nem mindig könnyű azt mondani, hogy: – Legyen nekem a Te akaratod szerint!

 Isten oly nagyon szeret téged, hogy megbízik benned. Mi úgy gondoljuk, hogy óriási hitünk van Istenben, de Istennek nagyobb hite van bennünk.

1Thesszalonika 5/24 Hű az, aki elhívott titeket, és ő meg is cselekszi azt.

Meg is cselekszi azt rajtunk keresztül. A mi saját gondolkodásunk mértéke szerint lehetetlen dolgokra hív el minket. Te mennyire szereted Istent, mennyire bízol meg Istenben? Hajlandó vagy-e azt mondani neki, hogy legyen meg nekem a Te akaratod szerint, akkor is, amikor úgy tűnik, hogy amire elhívott, az lehetetlen?

Mária nem vitázott Gábriellel. Megkérdezte, hogy miként lesz ez nekem?

Jön a Szent Szellem, és az egészet kimunkálja. Sokszor mondjuk, hogy Isten mutasd meg nekem, hogy ez miként lehetséges számomra. A Szent Szellem jön, és az egészet kimunkálja, ahogy a bizalmunkat Őbelé helyezzük!

Jött a Szent Szellem, és Mária méhében megfogant Jézus.

Amikor Mária méhében megfogant Jézus és ő meglátogatta rokonát, Erzsébetet, s amikor Mária belépett Erzsébet otthonába, akkor az Erzsébet méhében lévő magzat ujjongott. Erzsébet is várandós volt, de ő nem a Szent Szellemtől. Ő a természetes úton fogant, az ő fia is áldást kapott, a nevét Jánosnak nevezék és mi Keresztelő Jánosnak hívjuk. Még az anyaméhen belül is bizonyságot tudott tenni János, hogy Isten Fia jelen van a szobában.

Évek teltek el és ez a két fiú felnőtt. Jézus az ácsmester üzletben dolgozott és tanulmányozta az akkor fellelhető Írásokat: az Ószövetséget, a Zsoltárokat, a Példabeszédet és a törvény első öt Könyvét. Jézus tizenkét éves volt, amikor már óriási bölcsességről tett bizonyságot, amikor meglátogatta a templomban lévőket. Visszament ezek után az ácsmesterségbe és még tizennyolc évig így dolgozott.

Ha a látás késni tűnik, el ne bátortalanodj. Emlékeztetned kell ilyenkor magadat, hogy Isten adta azt a látást. Isten adta neked azt a kívánságot és ezért a maga idejében az valóságba is jön, csak továbbra is szeressd Jézust!

Eljött a nap, amikor Isten kiküldte Jézust az ácsmesterségből és tizenkettőt választott maga mellé, hogy Őt kövessék, tudván azt, hogy közülük egy el fogja árulni Őt. Júdeán és Galileán keresztül utaztak, és csodálatos dolgokra tanította őket. Tudta jól, hogy az emberek nem fogják megérteni és nem fognak engedelmeskedni a tanításainak a keresztre feszítés nélkül. Mert Jézus tudta, hogy Ő áldozat kell, hogy legyen.

Amikor Jeruzsálembe ment be a húsvét hetén, akkor úgy fogadták Őt, mint egy királyt. És azt gondolták a tanítványai, hogy most van itt az ideje, hogy végre kezünkbe vesszük ezt a királyságot, hogy Jézust végre megkoronázzák és mindazok az ígéretek valósággá válnak. De nem így alakult, mert Isten már akkor lefektette a törvényben, hogy milyennek kell lenni a megigazult életnek. És az emberek tudták, hogy mit mond a törvény, de nem voltak képesek engedelmeskedni annak, mert a bűn és a halál törvénye bennük munkálkodott.

Jézus újra bement a templomba és ekkor forgatta fel a pénzváltók asztalait. A farizeusokat ez annyira haragra gerjesztette, hogy elhatározták, hogy ennek a názáreti embernek el kell tűnnie. Jézus elfogyasztotta a húsvéti vacsorát a tanítványaival, és elküldte Júdást az útjára, hogy induljon és árulja el Őt. Jézus megtörte a kenyeret és ivott a borból és elmagyarázta, hogy ez az Ő megtört teste és ez az Ő vére.

Elénekeltek egy dalt, dicsérték Istent és azután elmentek imádkozni. A kertben rátaláltak a katonák és le akarták tartóztatni Őt. Megkérdezték melyek a názáreti Jézus? Jézus azt válaszolta: - Én VAGYOK!

Nem csak egy egyszerű ’én vagyok’ volt ez. Jézus volt, aki magát Isten nevén hívta. Mózesnek így szólt: – VAGYOK, aki vagyok! Jézus így válaszolt a farizeusoknak: – Én VAGYOK!  Annyira fel voltak kenve Jézusnak ezen szavai, hogy amikor ezt kimondta, akkor a farizeusok és a katonák a Szellem kiáradása által mind hátrahanyatlottak, hátraestek.

Jézus ebben a pillanatban ki is menekedhetett volna ebből a helyzetből, de nem akart. Letartóztatták, megverték, töviskoronát tettek a fejére és skarlátvörös ruhába öltöztették, hogy eltakarja a sebeit a testén. És arra kényszerítették, hogy a saját keresztjét cipelje, majd két tolvaj közé feszítették, középen.

A legnagyobb igazságtalanság, amit a világ valaha látott, ami történt vele. A tanítványai ott voltak a kereszt körül, Mária, az édesanyja és mások is. Arra készültek a katonák, hogy eltörik a lábszárcsontjait, hogy ne tudjon elmenekülni. Amikor Jézushoz értek, hogy ezt tegyék, akkor látták, hogy Ő már kilehelte a lelkét, meghalt.

Ezért dárdával megszúrták az oldalát és vér és víz folyt ki abból. Ez biztos jele volt annak, hogy Jézus szíve már megállt, és Ő meghalt, mert a víz és a vér szétvált a szíve körül. Levették Őt a keresztről, és ideiglenes módon betekerték a testét, mert szombatnap nem volt szabad a holtestet preparálni.

Arimatiai József által ajándékozott új sírboltba tették a testét és elgördítették az ajtó előtt a nagy követ, amivel lezárták. A tanítványok pedig tele voltak keserűséggel, a farizeusok ellen pedig nagy valószínűséggel méreggel, mert úgy tűnt, hogy mindaz, amiben reménységük volt, azt elvesztették. Ez a csodálatos ember Galileából, meghalt. Elfelejtkeztek akkor arról, hogy Ő megprófétálta a saját feltámadását.

Péter igen meg volt zavarodva, mert még keresztre feszítése előtt megtagadta Jézust.

Százötven kilónyi illatos anyagot kellett összegyűjteniük a test preparálásához. A hétnek az első napján hajnalban mind egybegyűltek, Mária, Mária Magdaléna, Péter és János és még valószínűleg néhányan. Péter és János voltak azok, akik hozták ezt az óriási mennyiségű fűszer anyagot, és ahogy a hegy tetejére értek, benéztek Jézus sírboltjába és feltűnt nekik, hogy a követ elhengerítették.

János, mivel nagyon fiatal volt, könnyen szaladt a sírbolthoz. Péter középkorú volt, lassabban futott, de nem állt meg az ajtónál, bement a sírboltba, ahová Jézus testét helyezték. A kendőt, amellyel Jézus arca volt letakarva, megtalálta összehajtva. Össze volt hajtogatva és le volt téve oda, ahol Jézus feje nyugodott.

Mi történt a testtel? Először rossznak tűnt az ítélet, azután nem volt hozzá semmi joguk, de keresztre feszítették és most meg elvitték a testét.

Mindannyian elmentek a felsőházba, kivéve Máriát, mert ő valamilyen okból ott maradt. Találkozott egy emberrel és úgy gondolta, hogy az a kertész, aki azt megkérdezte tőle, hogy miért sírsz? Elmondta, hogy elvitték a barátjuk testét, eltűnt, és ha valaki látta, akkor mondja meg neki, hogy hová vitték?

Jézus odafordult hozzá és nevén szólította: - Mária! És akkor tudta meg, hogy nem a kertésszel beszél, hanem magával Jézussal, aki feltámadt a halálból és él! Le akart előtte térdelni és megcsókolni a lábát, de Jézus azt mondta: – Ne érints engem még, mert nem mentem még fel az Atyához. Nem kellett megértenie pontosan, hogy mi volt az oka, hogy miért mondta Jézus, aki eltűnt.

Mária visszament a felsőházba, erősen kopogtatott és mondta, hogy engedjetek be, láttam Jézust és Jézus él! A sírkertben volt végig, és ahogy megmondta, hogy feltámad, úgy fel is támadt, mert él!

Hozzatok egy csésze teát és két aszpirint Máriának, mondhatta volna valaki. Mária, csendesedjél el, mindannyiunknak nehéz hetünk volt, nyugodjál le te is. Mária próbálta meggyőzni ezeket a hűséges tanítványokat, tízüket, mert Júdás már ekkor felakasztotta magát és Tamás pedig valami okból nem volt közöttük. Próbálta őket meggyőzni arról, hogy Jézus él.

Az Emmausba vezető úton Jézus két másiknak megjelent Kleofásnak és a barátjának. Jézus elkezdte magát felfedni Mózestól kezdve végig a próféciákban. Kleofás meghívta Jézust, hogy tartson velük ő is, menjen be a házba és egyen kenyeret velük. A fiatal új barátjukat akarták megkérni, hogy áldja meg a kenyeret nekik. Ahogy Jézus megtörte a kenyeret, hirtelen megnyíltak a szemeik és rájöttek, hogy Ő Jézus, hogy végig az úton Jézussal mentek és nem is tudták.

Amikor ezt felfedték magukban, Jézus eltűnt. Ők is megragadván a ruhájuk szegélyét, elrohantak Jeruzsálembe a többiekhez, és kopogtattak, hogy: – Engedjetek be! Jézus él!  Az Emmausba vezető úton mentünk vele végig, és felforrósodott a szívünk, mert Ő él!

Még hozzon valaki két csésze teát és aszpirint, gondolhatták a többiek. J

Mondjuk néktek, hogy él és Ő törte meg a kenyeret. Most már hárman próbálták győzködni a tízet.

Jézus a zárt ajtókon keresztül megjelent a szobában. És hirtelen mindannyian hívőkké lettek! Mert a természetes elme nem képes felfogni a feltámadást, mert a halottakat feltámasztani lehetetlenség. De Istennel minden lehetséges!

Isten Jézust feltámasztotta a halálból, és azért mert Jézus él, ezért mi is élünk ma! Mert megvalljuk a Jézusba vetett hitünket, mint Urunkat és hisszük a szívünkben, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból, és megtisztított bennünket a mi bűneinkből és Krisztus Jézusban új teremtések lettünk. És a régiek elmúltak és ímé újjá lett minden és az Ő sebeivel gyógyultunk meg, gazdaggá lévén szegénnyé lett érettünk, hogy mi az Ő szegénysége által gazdaggá lehessünk.

Olyan békességet adott, amely minden értelmet felülhalad. De ezeknél az ígéreteknél is nagyobb ajándék, hogy a Szent Szellemét elküldte, hogy bennünk lakozzék. Ugyanaz a Szellem, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennünk lakozik. Mindannyiunkban aki újjászületett és Szellemmel beteljesedett.

Mi Jézusnak halottakat feltámasztó tanítványai vagyunk, mert mindenre van erőnk a Krisztusban, aki minket megerősít és nagyobb Ő, aki bennünk van, mint az, aki a világban van, és győzteseknél is többek vagyunk Krisztusban, aki szeret minket.

A Bárány vére által és a bizonyságtételünk beszéde által mindannyian győztesek vagyunk. Ezért könnyű Istennek elhívni minket olyan dolgokra, amelyek lehetetlenek! Mert Isten maga mondja, hogy minden lehetséges annak, aki hisz. Minden lehetséges annak, aki hisz!! Isten maga mondta: - Minden lehetséges annak, aki hisz!! Jézus mondta, hogy – minden lehetséges annak, aki hisz!!

Hisz! Miben? - Hinni azt, hogy Jézus az Úr és Isten feltámasztotta Őt a halálból. Ilyen egyszerű, nem egy bonyolult dolog. Isten mindannyiunkra úgy tekint, mint kisgyermekekre. Mindössze annyit akar tőlünk, hogy a szívünkből szeressük Őt. Annyit akar tőlünk, mint mikor a kisgyermek kitárja a kezét a szülő felé, teljes bizalommal.

A kicsiny gyermekek nem aggodalmaskodnak a felől, hogy miként lesz a következő étkezés és a kisgyermekek nem aggodalmaskodnak arról, hogy melyik szobában alszanak majd. És ha megüti magát, akkor a szülőhöz szalad.

Jézus azt mondta, hogy legyetek olyanok, mint a gyermekek! Tudván azt, hogy mindent megad nektek az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban. Csak helyezzétek a bizodalmatokat Jézusba. Ha Jézus látja, hogy a bankszámlánk nagyon gyengén áll, mit akar Isten, akkor mit tegyünk?

Legyünk becsületesek ezzel kapcsolatban: – Jézus, a bankszámlám nagyon lent van és megígérted nekem, hogy gyarapodóvá teszel.

Igen, ugyanígy a törvényt is.

Jézus te vagy az én Uram, és te feltámadtál a halálból.

Jézus: - Ez az, amit hallani akartam, mert én akarok az életed Ura lenni!!

És akarom, hogy bizodalmad legyen abban, hogy én élek, ezért én a bankszámlád egyensúlyát tudom alakítani.

Ha beteg leszel, akkor szaladj Jézushoz: - Jézus, gyógyíts meg engem! Jézus gyógyíts meg engem.

Jézus: - Megígértem, hogy megteszem!

Jézus te vagy az Úr, te feltámadtál, és élsz ma.

Jézus azt mondja, hogy: – Erre vártam, hogy ezt halljam!

Jézus az Úr, és Isten feltámasztotta Őt a halálból.
Isten mindössze ennyit akar hallani tőlünk.

Jó tudni azt, hogy Ő meggyógyít minket, jó tudni, hogy Ő gyarapít minket, jó tudni, hogy Ő megvigasztal minket.

Isten mindig elégedett velünk, ha odamegyünk hozzá, és azt mondjuk, hogy: – Jézus az Úr, és Isten feltámasztotta Őt a halálból! Tehát él!

Jézus ugyanúgy él ma, mint amikor a zárt ajtókon keresztül megjelent. Bármikor képes ugyanígy megjelenni neked is a zárt ajtókon keresztül, ha akarod, hogy eljöjjön hozzád.

Lehet, hogy Jézus jön, és helyet foglal, és TV-t néz veled, ha tetszik neki az a műsor, amit éppen nézel. Ha nem tetszik neki az a műsor, akkor ne is várd, hogy jöjjön.

Figyelj rám: - A kereszténység nem egy vasárnap reggeli dolog. A kereszténységed azon a napon kezdődött, amikor újjászülettél és folytatódik az az örökkévalóságig.

Kezdd el mondani Jézusnak, hogy szereted. Jézus az Úr, Isten feltámasztotta Őt a halálból. Jézus meg fog látogatni néhányatokat. Persze mindannyiunkkal együtt van, ma reggel is itt van közöttünk, bár nem látjuk. Azon jelenléte által van itt közben, amely Szellem feltámasztotta Őt a halálból!

De Jézus képes arra, hogy meglátogasson téged az Ő megdicsőült testében is. Nem kell, hogy ezt tegye, ha valóban bízol Istenben, akkor nem kell, hogy Jézus meglátogasson így. De ha Jézus besétál az imaszobádba, az meg fogja változtatni az életedet.

Hallottatok-e T.L. Osbornról, ő egy híres evangélista, feleségével Afrikába ment, alig 20 évesek voltak. Felemelte a Bibliáját azt mondta, ez Isten Igéje, mások felemelték a Koránt, és azt mondták, hogy ez szintén Isten Igéje. És nem volt meg a válasz neki erre, hazament, bement az imaszobájába és a szívéből felsírt Istenhez. Nemcsak imádkozott, a szíve sírt fel Istenhez.

Én azt hiszem, addig nem imádkozunk igazán, míg a szívünk nem sír fel Istenhez. Vedd rá a szíved, hogy a szíved kiáltson fel Istenhez!

Tehát T.L. Osborn szíve teljességéből kiáltott fel Istenhez és Jézus besétált az imaszobájába, nem csak egy látás volt, hanem Jézus a megdicsőült testében jelent meg az imaszobájába. Nem tudom milyen hosszan maradt ott, de amikor dr. Osborn és a felesége visszamentek Afrikába, elkezdte úgy prédikálni a feltámadt Jézust, mint soha előtte.

A vakok szeme nyílt meg és a bénák gyógyultak meg, óriási csodák történtek. Hogy történik mindez? - Azért, mert a feltámadt Jézus jelent meg dr. Osborn szobájában és a feltámadt Jézus minden hitetlenségét elmosta, eltörölte.

Nem kell erre várnod, mert ugyanaz a Szellem lakozik benned, aki feltámasztotta Jézust a halálból.

Mi fogja eltörölni a hitetlenséged? - Parancsold meg neki, hogy tűnjön el az életedből. Percről percre emlékeztesd magad, nap, mint nap, hogy Jézus az Urad, és Isten feltámasztotta Őt a halálból.

Egy feltámadt üdvözítőt szolgálunk, és ma Ő bent van a világban.

Tudom, hogy Ő él, bármit mondanak róla az emberek. Látom az Ő irgalmas kezét és az áldásait mindenfelé. És amikor a szükséges idő van, mindig itt van.

Még mielőtt lehetőségem lett volna, hogy megkérjem, már ott van a Názáreti Jézus, Isten Fia, az Ige, aki kezdetben volt, a szívemben él! Ő él! A Krisztus Jézus ma él! Velem jár, és velem beszélget az élet keskeny ösvényén! Ő él! Ő él! Krisztus él! Kérdezed, hogy honnan tudom ezt, onnan, hogy Ő a szívemben él!

/Bill Kaiser nyelveken szólt./

Ami itt közben elhangzott, annak fordítása nem szükséges, a Szellem által kapta meg mindenki. Magatok is tudtátok volna magyarázni, mert a ti szellemetek bizonyságot tesz a Szellemmel együtt, de a fordítást meg fogjátok találni különböző csatornákon, mert közzé tesszük.

Az Úrnak szenteljétek oda magatokat! Ámen!

Szeretünk benneteket, Isten szeret benneteket, Jézus szeret benneteket, csodálatos és óriási dolgokat készített számodra, mint egyén számára. Óriási és csodálatos dolgokat a gyülekezet számára, óriási és csodálatos dolgokat azok számára, akik anyagyülekezetnek ezt tekintik és így tekintenek rá.

Ne légy megdöbbenve és ne csodálkozz rajta, amikor Isten csodával határos dolgokat tesz, mert Isten figyelmez a szívedre és figyelmezi az imádat és olyan dolgokat fog tenni, ami megáld téged.

És köszönjük nagyon, hogy megengedtétek, hogy ezt elmondhassuk.

Álljatok fel mindannyian és imádkozzunk szellemben!

Áldott legyen az Úr neve!                            Ámen!



BÉKEVÁR FŐOLDAL