2008. 03. 10. 

VIRTUÁLIS
EZÜST GYŰRŰ MOZGALOM

PROJEKT 434

 

Ez a mozgalom 1996-ban indult el az Egyesült Államokban, és 2000-ben volt egy nagyobb kiszélesedése. Azóta számos követője akadt a világ több országában. Az angol neve Silver Ring Thing, rövidítése SRT, de gyakran használatos az SRT 434 is, amely a Bibliának az 1. Thessalonikaiakhoz írt levél 4. fejezet 3-4. verseinek számából adódik.  

ezustgy.jpg (58510 bytes) 

A gyűrűn az 1Thess. 4,3-4 igehely olvasható, amely így hangzik:
1Thess. 4,3 – Mert ez az Isten akarata, a ti megszentelődésetek,
hogy magatokat a paráznaságtól megtartóztassátok;
1Thess. 4,4 – Hogy mindenitek szentségben és tisztességben
tudja bírni a maga edényét
[testét]. 

Az Ezüst Gyűrű Mozgalomhoz csatlakozó fiatalok, – már ahol létrejöttek az SRT szervezetei – mind a fiúk, mind a lányok egy ezüstgyűrűt húznak az ujjukra, amely jelképezi, hogy a tisztaság mellett döntöttek, hogy tisztán kívánnak majd a házasságba lépni. Ez a gyűrű nemcsak saját magukat, de azokat is figyelmezteti a távolságtartásra, akik kapcsolatba kerülnek velük. 

Ennek a törekvésnek sajnos még nem mindenhol adottak a feltételei. Egyrészt azért, mert nem mindenhol jöttek létre a helyi csoportok. Másrészt nincs mindig lehetőség arra, hogy az ez irányban érdeklődést mutató ifjak személyesen megjelenjenek egy ilyen ünnepélyes alkalmon. Szerencsés dolog, hogy ma is sokan értéknek tartják a házasságig megőrzött szüzességet.  

Azok se essenek kétségbe, akiknek esküvő előtt már volt intim kapcsolatuk. Azok számára sem kilátástalan a helyzet, akik az „ajándékukat” idő előtt eltékozolták, mert az SRT – a Biblia tanításaira alapozva – megadja az új kezdet lehetőségét. Ha a vétkező személy az Úr Jézus nevében őszintén, tiszta szívből bocsánatot kér Istentől, akkor Ő a Fiának szent vére által tisztára mossa és megbocsát neki. Mivel Istennel mindig lehetséges az új kezdet, így azok is tiszta lappal indulhatnak tovább az életben, akik elbotlottak ezen a területen. (1Ján. 2,1; 1,7-9)

erdemesvarni.jpg (128491 bytes)  

A Biblia tanítja, hogy a tested „ajándék” a leendő házastársad számára (1Kor. 7,4). Tehát őrizd meg magad szűzi állapotban a szerelmed számára, hogy meg tudd ajándékozni őt, az esküvőtöket követően. Gondolj bele, hogy milyen ajándék az, amit már sokan szemügyre vettek, netán még használtak is? Az ilyennek bizony csökken az értéke. De az igazi ajándékot díszesen becsomagolják, a megfelelő pillanatra tartogatják, hogy átnyújtásával nagy és maradandó örömet szerezzenek az ünnepeltnek. 

Tervezzük, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akik olyan területen élnek, ahol nincs még SRT szervezet. Hamarosan lehetőséget kínálunk arra, hogy egy közösségi oldalon kifejezhesd a mozgalomhoz való csatlakozásodat. Természetesen azok sincsenek kizárva a regisztrációból, akik rendelkeznek már ilyen ezüst gyűrűvel. 

A virtuális EZÜST GYŰRŰ MOZGALOM-hoz való csatlakozás – már csak a távolságokra és költségekre való tekintettel is – előnyösebbnek tűnik a valós SRT-nél. Véleményünk szerint így többen hozhatják meg az elhatározást, hiszen elsősorban mindenkinek saját maga előtt, a szívében kell dönteni, nem pedig nyilvánosan. A bejelölésed egy fogadalommal ér fel! Vedd komolyan ígéretedet, hogy odaszántad életedet és testedet a tisztaságra, hogy a házasságkötésed előtt téged nem illethet senki. Összeállíthatsz egy imát magadnak, és a regisztráció alkalmával el is mondhatod Isten szent színe előtt. Segítségképpen itt közreadunk egy mintát. 

Édes Jézusom, befogadlak a szívembe, hogy te légy ezentúl az életem Ura! Kérlek, a jövőben Te vezesd lépéseimet, hogy azon az úton járjak, amit Te terveztél a számomra. Mennyei Atyám, köszönöm a rám bízott ajándékot, és az ajándékozás szépségét. Igyekszem tudatosítani magamban azt, hogy a házasság és az intimitás szent dolog. Kérlek, adj nekem minderről megértést, hogy a Te szemszögödből láthassam ezeket a dolgokat. Szeretném hallani a Te ’hangodat’ és igyekezni fogok azt követni, hogy tisztán léphessek az esküvőm napján a Te szent színed és a kedvesem elé. Kérlek, Uram, erősíts meg, amikor úgy látod, hogy elgyengülnék. A feltámadt Jézus Krisztus nevében megkötöm a sötétség minden erejét és munkáját, amely a tisztaságom és az életem ellen irányulna. Ugyanakkor megkérem a szolgáló angyalokat, hogy őrizzenek mindenkor, minden utamon, és Isten időzítése szerint vezessék elém a hozzám hasonlókat, hogy azok közül társat választhassak magamnak. Ámen.


Linkek, ahol többet olvashatsz az SRT-ről:
http://www.eletforma.hu/szemelyiseg/egy_regiuj_szexualis_divat.html
http://www.silverringthing.com/

(Ha nem nyílna meg kattintásra: jobb egérgomb > Megnyitás új ablakban)

  

Ha még nem vagy keresztény, de ezután a jézusi úton szeretnél járni,
akkor az alábbi imádság hangos elmondásával befogadhatod Őt a szívedbe:

 

AZ ÜDVÖSSÉG IMÁJA 

Teremtő Istenem, Eléd állok,
és fennhangon imádkozom: 

Hiszem, hogy Jézus Istennek Fia.
Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért.
Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból
az én megigazulásomért!

Kérlek, Jézus, legyél az én Uram,
Megváltóm és Gyógyítóm!
Kérlek Jézus, költözz a szívembe, hogy
részese lehessek az újjászületés csodájának!

Hiszem, hogy lakozást vettél benne, így hittel megvallom:
JÉZUS, TE VAGY AZ ÉN URAM,
MEGVÁLTÓM ÉS GYÓGYÍTÓM!
MEG VAGYOK VÁLTVA!

Újjászülettem Krisztusban!
Az Ő szent vére megtisztított minden bűntől!
Köszönöm, Úr Jézus az örök életet! Ámen.
(Róma 10,9-10. alapján)

Ha hittel és hangosan elmondtad, akkor
üdvösséget nyertél Isten kegyelméből! (Efézus 2,8-9.)BÉKEVÁR FŐOLDAL