2009.11.06.

HÁROM BETŰ A SZENT SZELLEM KÖVETÉSÉHEZ

Phyllis Moore tanítása
(A szinkrontolmács szövege, korrektúrázás nélkül.)

               

Dicsőség! Ő több mint elegendő számodra? Igen, igen. Álljunk fel és köszönjük meg, hogy Ő több mint elegendő. Imádkozzunk afelől, hogy mi fog történni a mai alkalmon!

Atyám köszönjük Neked ezt a mai napot, köszönjük a Te jóságodat. Kérünk Téged, hogy fedd fel számunkra azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, hogy megtörténjenek ezen az alkalmon, hogy lássuk azokat a dolgokat, amiket látnunk kell. Kérlek Atyám, segíts nekem, hogy azt mondjam, amit mondanom kell, hogy legyen az én nyelvem olyan, mint a gyorsírnok tolla. Jézus nevében köszönjük a Te kenetedet, hogy itt van jelen ma reggel velünk, Jézus nevében. Ámen. Köszönjük Uram!

Leülhettek. Dicsőség! Ma reggel megint valaki hiányzik közülünk. Nagyon sokat használta a repülőgépet ezen a héten. Coloradóban voltunk, Washingtonban voltunk alkalmakon. És nem tudom, hogy hazajön-e ma este, valószínű, hogy csak holnap reggel fog hazajönni a férjem. És használja bizony a repülőgépet. És nagyon jó volt ez a hét, az alkalmak is nagyon jók voltak és nagyon sok dolog történik. Isten nagyon jó hozzánk. Erik és Miss Petty azt mondták nekem, hogy bizony szükségük van segítségre a gyerekszolgálatban.

Hogyha még nem dolgoztál a gyerekszolgálatban, akkor hadd mondjam el neked, hogy az egyik legnagyobb öröm számomra, amit tehettem az volt, amikor elkezdtem dolgozni Kenneth Hagin szolgálatoknál, a gyerekszolgálatban. Nagyon áldott voltam azért, mert tudtam ott segíteni, tudod miért? Azért mert a gyerekek nem engednek el téged csak úgy, amikor valamit mondasz nekik, meg kell magyaráznod, és én, amikor elkezdtem, akkor azt mondtam, hogy: Az öt hal meg a három kenyér, és mindig összekevertem a dolgokat. És a gyerekek pedig mindig kiigazítottak ebben. Úgyhogy, csodálatos dolog ez a szolgálatban, és bizony nagy öröm gyerekekkel foglalkozni. És hogyha úgy gondolod, hogy Isten nem hívott el téged arra, hogy tanítsál, vagy pásztorkodj, akkor gondolkodj el még egyszer, és tölts el némi időt a gyerekekkel és meglátod, hogy mennyire megáldanak téged.

Azok közülünk, akik azt gondolták, hogy nem hívta el őket Isten arra, hogy a gyerekek felé szolgáljanak, most már úgy gondolják, hogy ez bizony nagyon nagy áldás és nem is akarnak onnét elmenni. Emlékeztek arra, hogy miről tanítottam az elmúlt hónapokban és megkérdeztem a gyerekeket és az egyikük azt mondta, hogy: Jézus? És mondtam, hát ez nagyon jó volt, de igazából pontosabban lennék kíváncsi arra, hogy múlt vasárnap miről is tanítottunk.

 

A SZENT SZELLEM

Tehát a legutolsó vasárnap, amikor szolgáltam felétek, akkor a Szent Szellemről tanítottunk. Beszéltünk arról, hogy a Szent Szellem a mi vezetőnk, a vigasztalónk és beszéltünk arról is, hogy milyen nehéz az élet a Szent Szellem nélkül. És ma pedig bennünk lakik a Szent Szellem, hogy vezessen minket az életünknek minden napján, és útmutatást adjon nekünk.

Hogyha van egy valami, amiben igen-igen szerencsések és áldottak voltunk azáltal, hogy az ’apukánktól’ Kenneth Hagin-től tanulhattunk, az maga a Szent Szellem vezetése volt, és ő bizony ragaszkodott ehhez. És mindig azt mondta, hogy: egyszerűen nem lehet a Szent Szellem nélkül sikerrel végezni a dolgokat.

És az idejének a legnagyobb részét ezzel töltötte és ezért nagyon áldottak voltunk, hogy év-év után, évtized-évtized után szemtől szemben láthattuk azt, amit ő tett és igazából nem tudatosítottuk azt, hogy közben mi ezt tanuljuk. Mindig figyeltük őt, hogy mit tesz bizonyos helyzetekben, és ugye ezt teszik a gyermekek is a szüleikkel.

Tehát nemcsak arra figyelnek a gyerekek, amit a szülők mondanak. Éppen ezért olyan sok szülő nem tudja ezeket a dolgokat, és azon tűnődnek, hogy miért lázadnak a gyerekek. Én már efelől nem vagyok összezavarodva. Ez már nem vicces számomra, mert az történik, hogy amikor a gyerekekből tinédzserek lesznek, akkor már a szüleik nem tudják őket rászedni semmire. Tehát nem tudják őket becsapni a szüleik. Mert amikor kicsik voltak, akkor be tudták csapni a gyerekeket a szülők, és megmondták nekik, hogy tegyék meg ezt meg azt, és megtették.

De most, hogy tinédzserek lettek, most igazából látják a szüleiket, hogy milyenek is ők és ezért lázadnak, mert a szülő azt mondja, hogy tedd meg azt, amit mondok, ne azt tedd, amit én is teszek. Én bizony a ti gyerekeitekkel foglalkozom.

És ugyanez a helyzet Istennel is és velünk is. Tehát ez a valósága annak, hogy kik vagyunk, és őszintének kell lennünk magunkkal szemben, hogy mi az, amit tudunk, és mi az, amit nem tudunk. Azt szeretném, hogyha megnéznénk pár dolgot a Szent Szellemről, és azt, hogy hogyan vezet minket Ő, és hogyan tudunk megfordítani dolgokat és megváltoztatni az életünkben.

János Evangélium 14. fejezete: És én kérem az Atyát és más Vigasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Szellemét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja Őt és nem ismeri Őt; de ti ismeritek Őt, mert Ő bennetek lakozik. (János 14,16-17)

Tehát a Szent Szellem, Ő maga a vigasztaló.

A János 16,7 azt mondja: De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek…

Ugye beszéltünk arról, hogy mit jelent az, hogy jobb nekünk, előnyösebb nekünk az, hogy itt van velünk a Szent Szellem. Tehát, hogyan lehet ez jobb számunkra, amikor nem tudunk odamenni egyenesen Jézushoz és feltenni Neki egy kérdést? Azért, mert beszéltünk arról, hogy mindannyian ebben a szobában nem tudnánk egyből személyesen odamenni Jézushoz, hacsak sorba nem állnánk, és Jézus nem lenne képes megválaszolni az összes kérdésünket ma. Tehát jobb néktek, előnyös nektek, hasznosabb, …hogy én elmenjek, mert ha el nem megyek, nem jön el hozzátok a Vigasztaló; ha pedig elmegyek, elküldöm Őt tihozzátok. (János 16,7)

Beszéltünk arról is, hogy a legtöbb ember nem használja ki a Szent Szellem jelenlétét a mindennapi életben. És Istennek olyan sok áldásáról lemaradnak éppen ezért. Ezért a mai nap a Szent Szellem áldásáról fogunk beszélni. És szeretnék felolvasni nektek egy részletet Kenneth Hagin könyvéből. Ha neked nincs meg ez a könyv, akkor bizony mondom neked, hogy vedd a kezedbe, mert úgy hiszem, hogy minden kereszténynek szüksége van erre a könyvre. És ez a könyv pedig a Szent Szellem vezetéséről szól, hogy: "Hogyan vezet minket Isten Szelleme?".

És Hagin testvér ebben a könyvében leírja azt, hogy ismert egy személyt, aki 30-31 éves korában elkezdett egy vállalkozást, és kevés pénze volt, és egyedülálló volt, éppen ezért a pénzét mindig felhasználta a költségeire. És azt mondta ez az ember, hogy hallottam Hagin testvérnek a kazettáit és az egy-két kazetta volt a megvallásokról, és a hitről. És a harmadik kazettasorozat pedig a Szent Szellemről szólt. És mindig ezt a kazettát hallgattam reggel, miközben borotválkoztam, éjjel, amikor csak fenn voltam, körülbelül több száz alkalommal hallgattam meg ezt a kazettát. Mindaddig, amíg ez az üzenet lejutott a szívembe, a szellemembe. És aztán miután elkezdtem hallani, és hallgattam a saját szellememre, és használtam a hitemet — a mostani vagyonom 30 millió dollár.

Úgy hiszem, hogy ezt a mai alkalmat úgy is nevezhetnénk, hogy hogyan legyünk milliomosok? Amikor ezt mondja az ember, akkor az emberek jobban idefigyelnek. Hogyan váljunk milliomosokká? Hányatoknak van 50 dollárja? Tehát mindenki tud szert tenni 50 dollárra. Ennek az embernek is kezdetben 50 dollárja volt, és most pedig 30 millió dollárja volt. És ezt a könyvet sok-sok évvel ezelőtt írták. Most már egy Globe Expresszen repül. De hallgass ide! Ugyanerről a személyről írja ezt a könyv: megtanulta fejleszteni a szellemét, és ha felnövekedsz és megtanítod a szellemedet, akkor az elvezérel téged.

Kenneth Hagin beszél erről a személyről, hogy a hosszú évek során egyetlen egy befektetésen sem vesztett pénzt. És aztán elmondta ez az ember, hogy hogyan tette: mindig ezt teszem: amikor valaki jön hozzám valami befektetési ötlettel, akkor az első reakcióm az mindig mentális. Tudom mit mondott Jézus, amikor azt mondta, hogy ha imádkozol, akkor zárd be magadat a szobádba. És tudom, hogy Jézus most nem konkrétan arról beszélt, hogy bemegyek egy szobába, hanem arról, hogy ki kell zárnom mindent körülöttem, és én is elmegyek egy ilyen kis imaszobába. Néha 3 napot töltök ott, és elcsendesedek, míg meghallom a saját szellememet. Persze eszem és kijövök itt-ott, és eszem, de az időnek a legtöbb részét várakozással töltöm, és várakozok a belső bizonyosságra. Néha a fejem azt mondja, hogy fiú, ostoba lennél, hogyha ide beletennéd, befektetnéd a pénzedet. De az én szívem azt mondja, hogy menjél és fektess be.

És az évek során soha nem vesztettem el tíz centet sem. Néha azt mondja a fejem, hogy: Úúú! Ez nagyon jó biznisznek néz ki, de nem hallgatok a fejemre, hanem bemegyek az imaszobámba és néha egész éjjel várakozom, elcsendesedek mindaddig, amíg a bensőmben meghallom azt, mit mond a szívem? És a szívem azt mondja, hogy ne tedd meg, a fejem azt mondja, hogy igen, akkor nem teszem meg. Tehát mit tett ez az ember? Megtanult hallgatni a belső bizonyosságra, és a negyvenes években már kétmillió dollárja volt. Ma ez már nem hangzik olyan soknak, de abban az időben az rengeteg pénz volt. Ezt írja Kenneth Hagin a könyvében. Én ezt a mai alkalmat úgy neveztem el, hogy három betű a Szent Szellem vezetéséhez. De úgyis nevezhetnénk, hogy hogyan legyünk milliomosok?

 

A SZENT SZELLEM VEZETÉSE

Szent Szellem által vezetve lenni. A Római levél 8,14 azt mondja: Mert akiket Isten Szent Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.

Tehát Isten vezeti az Ő fiait. Hányan vagytok itt Isten fiai? Tehát neked is el kell várnod azt, hogy Isten vezetni fog téged a szelleme által. Legyél vagy leány, vagy fiú gyermeke Istennek. Én is elvárom, hogy Isten szelleme vezet engem. De az egyik dolog, amit meg kell tenned ahhoz, hogy a Szent Szellem vezessen téged, hogy megtiszteled a Szent Szellemet. Megtiszteled Istennek a Szellemét. Ahhoz, hogy megtiszteld Istennek a Szellemét, ahhoz el kell Őt fogadnod, el kell Őt ismerned.

Ha nem hiszed azt, hogy létezik a Szent Szellem, vagy nem ismered Őt el, vagy nem veszed Őt figyelembe, az Ő Szellemét, akkor soha nem fog téged Isten Szelleme vezetni. Képtelen lesz rá. Nagyon sokan… Hányan vagytok itt, akik mielőtt befogadtátok a Szent Szellemet, úgy gondoltátok, hogy ez olyan kicsit fura dolog? Fura dolognak hangzik ez a Szent Szellem keresztség. Ugye nem tudtuk, hogy miről van szó akkor még. Úgy gondoltuk, hogy ez picit fura. Tehát ahhoz, hogy elfogadd a Szent Szellemet, ahhoz először is figyelembe kell Őt venned, elfogadnod Őt, de a legfontosabb az, hogy meg kell Őt tisztelned.

Tisztelned kell a Szent Szellemet. Azáltal, hogy tiszteled a Szent Szellemet… De te hogyan tisztelsz valakit? Mi az első dolog, amire gondolsz, amikor arról beszélsz, hogy valakit megtisztelsz? Menjünk el a Zsidó levél 8. fejezetére. Nézzünk meg pár igeverset, ami nekünk igencsak jó definíciót ad majd, a Szent Szellem tiszteletére.

10-es vers: Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izrael házával, ama napok múltán, ezt mondja az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjükbe, és az ő szívükbe írom azokat, és leszek nékik Istenük és ők lesznek nékem népem. És nem tanítja ki-ki az ő felebarátját és ki-ki az ő atyjafiát, mondván:… – Olvassátok el velem együtt ezt az utolsó részt. – …Ismerd meg az Urat; mert mindnyájan megismernek engem, kicsinytől a nagyig.

Emlékezel Sámuel és Éli történetére? Ő is nagyon fiatal volt az Úrban, és Isten képes volt szólni hozzá? És ő tudott hallani Istentől? Sámuel és Éliről van szó. Tehát ahhoz, hogy Őt tiszteld, ahhoz Őt értékelned kell, szánt szándékkal, szándékosan Őrá kell figyelned. Figyelmezned kell és a figyelmedet Őrá kell fordítanod.

Mondjuk azt, hogy ott vagyunk egy teremben, és van ott abban a teremben valaki, akit te tisztelsz, és mindenki beszél körülötted, de van valaki abban a teremben, akit igencsak akarsz hallani, akarod hallani, hogy mit akar mondani. És mindenki más beszél körülötted. Mit kell tenned ahhoz akkor, amikor mindenki elkezd beszélni, mit kell tenned? Ezt már elvesztettük a mai társadalomban, de mit kellene tenned ahhoz, hogy meghalld azt a személyt? Be kell csuknod a szádat. Be kell zárnod a szádat.

Az ördög mindig egy ilyen erőszakos, aki nyom téged. Rá akar erőltetni dolgokat az elmédre, és mindig ott van, hogy neked valamit mondjon, hogy bombázza az elmédet, hogy honnan szeded a pénzt erre, mit fogsz tenni most? De neked le kell őt állítanod, és a belsődre kell figyelned. Szándékosan. Meg kell tisztelned a Szent Szellemet, és Őrá kell figyelned, az Ő vezetésére. Mert Ő nem fogja feletted átvenni az uralmat ugyanúgy, ahogy a démonok próbálják azt tenni. Ugyanúgy ahogy Hagin testvér is ilyen volt, és Keith is ilyen, mert hogyha Keith-el töltesz több időt, és hogyha te beszélsz, akkor ő nem fog szólni. Az én férjem. Ő megengedi, hogy csak beszélj. Soha nem fogod tudni, hogy ő mit akar mondani, mert mindig te beszélsz.

Vagy ha vezetni akarsz valamit, valamilyen dolgot, akkor ő megy utánad, hacsak ő nem érzi azt, hogy nem mást kell tennie, akkor engedi, hogy tedd a dolgodat. De ő nem erőltet rád semmit ilyen értelemben. És Hagin testvér is ilyen volt.

Ha bementél hozzá egy szobába, akkor ő ott ült és te meg beszéltél, beszéltél, beszéltél és Hagin csak hallgatott. De hogyha hallani akartad, hogy ő mit akar mondani, és hogyha egy bölcs ember voltál, akkor befogtad a szádat. Miért tennéd ezt? Azért, mert tiszteled Őt. Figyelmezni akarsz arra, hogy mit akar mondani. Ha te is hallani akarod, mit akar mondani a Szent Szellem, akkor azt kell mondanod, hogy: oké, rendben Szent Szellem. Legtöbb ember csak beszél, beszél, beszél. Imádkozik, imádkozik és soha nem áll le. Hogyha te Istentől egy választ akarsz, akkor azt szoktad ugye csinálni, hogy imádkozol egy óráig, aztán gyorsan kirohansz az Úr elől?

De ahhoz, hogy te halljál a Szent Szellemtől, akkor imádkoznod kell igen, de le is kell állnod, és azt kell mondanod, hogy jól van Szent Szellem, akkor mi van? Tisztelned kell Őt elég hosszú ideig, mert Ő egy személy. A Szent Szellem nem egy szék, nem is egy pódium, nem is egy kamera, nem is egy lépcső, hanem Ő egy személy. És Ő egy úriember, és Ő nem fog beszélni, amíg te beszélsz. Tehát, hogyha te beszélsz, és te imádkozol, akkor Ő nem fog közbevágni. Ezért, hogyha elmész imádkozni, és ha megkéred Őt valamire, és csak imádkozol, imádkozol, imádkozol, és aztán elmész, és azt mondod, hogy nem kapok választ. Hetek óta imádkozom már, és nincs válasz. Vajon miért? Leálltál-e? És ez volt az egyik leghatalmasabb dolog, amire megtanított minket Hagin testvér.

Amikor készülődtünk az alkalmakra, és azt szokta mondani: Így készülsz fel egy alkalomra. Nagyon sokan órákig imádkoznak, órákig-órákig imádkoznak. Hagin testvér megtanított minket erre nagyon korán. Azt mondta: Tudjátok, mit teszek én? Hallgatok! A bölcs ember az hallgat. Elmegyek, lefekszem délután az ágyamra, és az Úrra várakozom. És mit ért ő ez alatt? Nem azt érti, hogy egész délután torkaszakadtából nyelveken imádkozik. Azt érti ez alatt, hogy ott fekszik az ágyában, és várakozik az Úrra, és hallgat. Hallgatja a Szent Szellemet.

És hogyha még soha nem hallottad őt beszélni… Nagyon sokszor elmondta az ő alkalmain, hogy miközben az ágyamon feküdtem délután, ezt láttam, hogy ez fog történni az alkalmon, és ezt láttam, és ma pedig megcselekedtem azt, amit láttam. Hányan hallottátok Hagin testvért ezt mondani? Újra és újra ezt mondta. Gondolod, hogy Hagin ezt megkapta volna, hogyha egész délután torkából üvöltözött volna nyelveken? Nem, mert 100 mérföldes sebességgel mész előre és nem állsz le.

Mi nagyon régen megtanultuk, hogy például amikor kijöttök ide, hogy imádkozzunk értetek a gyógyító sorokban, a szolgálati sorokban, nem azért jöttél ide, hogy valamit kiadjál magadból hanem, hogy valamit elfogadjál, ezért ne imádkozz közben. Ne, közben ne adj ki valamit magadból, mert azért vagy itt, hogy valamit elfogadj, magadba fogadj. Mert nem tudsz egyszerre magadból valamit kiadni is, és elfogadni is. Éppen ezért tisztelned kell a Szent Szellemet eléggé ahhoz, hogy elcsendesedsz és hallgatsz. De nem úgy várakozol csendben a Szent Szellemre, hogy közben már feltöltötted a puskádat, hogy te mikor lőheted ki a következő golyót, mikor beszélhetsz újra.

 

AZ ELSŐ BETŰ A „T” — A TISZTELET

Tehát, az első betű a Szent Szellem vezetésében az a T betű vagyis, hogy TISZTELNED kell a Szent Szellemet. Késznek kell lenned ahhoz, hogy elcsendesedsz. Hogyha hallanod kell tőle, ahhoz hogy befogd, akkor találd meg azt az időt. A mai gyors társadalmunkban már senki nem találja meg az időt erre, nem szán időt erre egyáltalán, hogy elcsendesedjen. Mindent azonnal instant akarnak, még a mikrohullámú sütőink sem elég gyorsak már ugye? Nem elég gyorsak, még a sütőink sem azok. Már semmi sem elég gyors nekünk ebben a társadalomban.

De ha te Istentől akarsz hallani, és imádkozol valamivel kapcsolatban, nem tart ez sokáig, azt mondd, hogy: Istenem itt vagyok, Te tudod, hogy meg kell hoznunk ezt a döntést. Tudod, hogy van itt ez a problémám a gyerekemmel, tudod, hogy itt van ez a vállalkozási befektetés, és én nem tudok erről mindent, de Te tudsz erről mindent, és én pedig imádkozni fogok a Szellemben efelől. Mert, ahogy mondtam, én nem ismerem ezt az embert, nem tudom, minek kell történni itt, meg ott, de Te tudod Istenem, és én pedig imádkozom.

És te pedig imádkozol, ameddig akarsz a Szellemben. És itt van az a pont, ahol az emberek abbahagyják. Imádkoztak nyelveken, felállnak, és elmennek. És soha nem várnak. Mit mondott ez az ember a könyvben, akiről szó van, hogy mit tett ő? Várakozott. Hogyha volt egy befektetési ötlete, akkor imádkozott, de utána várakozott Istenre. Ha te milliomos akarsz lenni, akkor nemcsak imádkozol, hanem meg kell tenned a másik részét is a dolognak. Istenre kell várakoznod, és meg kell Őt tisztelned, és hallanod kell Tőle. Ez nem valami gyors dolog. Ahogy Hagin testvér szokta mondani, hogy instant puding nincs Istennél, hanem az igazi dologra van szükséged.

Menjünk el a Példabeszédek 3. fejezetére és egy olyan fordításban fogom olvasni, amit még valószínűleg nem olvastál. Itt a 6-os verset fogjuk olvasni. Minden útjaidban ismerd el Őt; és Ő fogja IRÁNYÍTANI a te útjaidat. Már sokan hallottátok ezt a fordítást, a bővített fordítás azt mondja, hogy: Minden utadban ismerd el Őt; és Ő pedig kiigazítja, IRÁNYÍTANI fogja a te útjaidat. Tegyük fel a Messianic Bibliát, azt mondja, hogy: HALLGASS Isten szavára minden dologban, amit teszel, mindenhol amerre mész, mert Ő az, Aki téged a megfelelő úton fog tartani. Ezt mondja a Messianic Biblia, hogy: Hallgass Isten szavára…

A János 10,10 illetve a János 10. fejezetének a 4. verse: És amikor kiereszti az Ő juhait, előttük megy; és a juhok követik Őt, mert ismerik az Ő hangját.

De miért ismerik az Ő hangját? Miért ismeri a juhok a pásztor hangját? A juhok megismerik valakinek a hangját, akivel egy napot töltöttek? Nem úgy van az, hogy csak valakinek odadobsz egy egész nyájat, és egy nap alatt megismerik a hangját. Nem, hanem időt tölt az a személy a juhokkal, és úgy ismerik meg a hangját. Hogy körülötte vannak.

Tehát tisztelned kell, ez az első betű. Tisztelned kell azt, hogy van egy Szent Szellem, tudnod kell, hogy Ő ott van, és Őrá kell figyelned és értékelned őt.

 

A MÁSODIK BETŰ AZ „E” — ELISMERNI

El kell ismerni, fel kell ismerned az Ő foglalkozásait, amikor foglalkozik veled. Hagin testvér mindig azt szokta mondani… És tudom, hogy sokat idézem őt, de őtőle tanultam meg mindent a Szent Szellem vezetéséről. Azt mondta: – Olyan sokan keresik a látványos dolgokat, és elvétik a természetfelettit. És ő mindig ezt mondta, állandóan. Állandóan ezt mondta.

A fiatalokkal beszélgettünk erről az egyik este, és persze mindenkire vonatkozik ez ebben a teremben. És mondtam nekik, hogy: Hányan voltatok már kávézóban és tudtátok a szívetekben, hogy itt semmi keresnivalótok? És föltették a kezüket. Hányan voltatok a bevásárló központban és tudtátok, hogy nem kell azt a dolgot megvenni, és mégis megvettétek? És föltette majdnem mindegyikük a kezét.

Mi ez? Ez azt jelenti, hogy te áthágod azt, ami ott van a szívedben. És ugye ilyenkor a felnőttek bizony nem emelik fel a kezüket.

Hányszor mondta neked már az Úr, hogy adjál oda valakinek valamit és nem tetted? Hányatoknak mondta az Úr, hogy költözzetek ide és oda, és nem tettétek meg? Hányatoknak mondta az Úr, hogy csókold meg ma a feleségedet és nem tetted meg? Hányatoknak mondta az Úr, hogy legyetek kedvesek és nem voltatok, vagy azt mondta, hogy menj ide, és nem mentél? Mindannyian elvétettük és nem fogjuk egymásra dobálni a követ.

De meg kell tanulnunk felismerni Őt. Most pedig egy egész fejezetet fogunk elolvasni a Bírák könyvének a 19. fejezetét, és a Messianic Bibliából fogom felolvasni, mert igen-igen mai nyelvezetben mondja a Messianic Biblia ezt a részt az Igéből.

Tehát a Bírák 19.1: Ugyanebben az időben, amikor nem volt király Izraelben, mint jövevény tartózkodott az Efraim hegység oldalán egy lévita, aki ágyas nőt szerzett magának Júda Betleheméből. Paráználkodik pedig nála az ő ágyasa és elméne tőle atyjának házához, Júdának Betlehemébe, és ott maradt négy hónapig. Ekkor felkelvén az ő férje, utána ment, hogy lelkére beszéljen és, hogy visszavigye őt. Szolgája és egy pár szamár volt vele. Az pedig bevezette őt az atyjának házába, és mikor meglátta őt a leánynak atyja, örvendve eléje ment. És ott tartózkodott az ő apósa a leánynak atyja.

Mondjuk ki hangosan: "Az após". Mit jelent ez, hogy tartóztatta őt az ő apósa, azt jelenti, hogy nyomást helyezett rá, nyomást helyezett rá, hogy ott maradjon.

És ott maradt nála három napig és ettek ittak és háltak. (Ott háltak.) És mikor a negyedik napon reggel korán felkeltek, és ő felkészült, hogy elmenjen monda a leánynak atyja az ő vejének: Erősítsd meg szívedet egy falat kenyérrel, azután menjetek el. Leültek, mindketten együtt ettek és ittak, és monda a leány atyja a férfiúnak: Gondold meg és hálj itt az éjjel és, gyönyörködjék a te szíved. Mikor pedig felkelt az a férfiú, hogy elmenjen, addig marasztalá őt az apósa, hogy ott maradt megint éjszakára. És felkelt azután az ötödik napon jókor reggel, hogy elmenjen, és monda a leánynak atyja, hogy: megint maradjanak ott.

9-es vers: Ekkor felkelt a férfiú, hogy elmenjen az ő ágyasával és szolgájával; de az apósa a leánynak atyja így szólt hozzá: Ímé a nap már lehanyatlik, hogy beesteledjék, azért háljatok meg itt; ímé nyugalomra hajlik a nap, hálj itt és gyönyörködjék a te szíved; holnap aztán készüljetek fel jókor reggel a ti utatokra, és menj el sátorodba. De a férfiú nem akart ott meghálni és felkelt és elment, és egész Jebusig jutott (az Jeruzsálem). Egy pár megterhelt szamár és ágyasa volt vele. Mikor pedig Jebus mellett voltak, a nap már igen alászállott, és monda a szolga az ő urának: Gyerünk és térjünk be a Jebuzeusok városába és háljunk ott. És monda neki az ő ura: Ne térjünk be az idegenek városába, ahol senki sincs az Izrael fiai közül, inkább menjünk el Gibeába. És monda az ő szolgájának: Siess, és menjünk el e két hely valamelyikébe, és háljunk vagy Gibeában, vagy Rámában. És tovább vonultak, és elmentek, és a nap Gibea mellett ment le felettük, amely Benjáminé. És odatértek, hogy bemenjenek és megháljanak Gibeába. Mikor pedig oda bement, leült a város piacán, mert nem volt senki, aki őket a házába behívná éjszakára. És ímé egy öregember jöve a munkából a mezőről késő este. Ez a férfiú az Efraim hegységéből való volt, és csak jövevény Gibeában, míg a helynek lakói benjaminiták voltak. És mikor felment, felemelte szemeit, és megláta azt az utas embert a város piacán, monda az öreg ember néki: Hová mégy és honnan jössz? Ez pedig monda neki: Megyünk Júda Betleheméből az Efraim hegység oldaláig, ahonnan való vagyok.

Júda Betlehemében voltam és most az Úr házához megyek, és nincsen senki, aki házába fogadna engem. Pedig szalmánk és abrakunk is van szamaraink számára, és kenyerem is borom is van a magam és a te szolgálód és emez ifjú számára, aki szolgáddal van, úgyhogy semmiben sem szűkölködünk. Ekkor monda a vén ember: Békesség néked! Mindarra, ami nélkül szűkölködöl, nékem lesz gondom. Csak nem hálsz itt az utcán?! És elvezette őt az ő házához és abrakot adott az ő szamarainak. Azután megmosták lábaikat, és ettek és ittak. És mikor vígan laknának, ímé a város férfiai, a Béliál fiainak emberei, körülvették a házat, és az ajtót döngetve, mondának az öregembernek, a ház urának, mondván: Hozd ki azt a férfiút, aki házadhoz jött, hogy ismerjük meg őt. És kiment hozzájuk az a férfiú, a háznak ura és monda nekik: Ne, atyámfiai, ne cselekedjetek ilyen gonoszt, minekutána ez a férfiú az én házamhoz jött, ne tegyétek vele ezt az alávaló dolgot. Ímé itt van hajadon leányom és az ő ágyasa, ezeket hozom ki néktek, és ezeket nyomorgassátok, és tegyétek velük azt, ami csak tetszik, csak e férfiúval ne cselekedjétek azt az alávaló dolgot. A férfiak azonban nem akartak reá hallgatni. Ekkor kézen fogta az a férfi az ő ágyasát, és kivitte nekik az utcára. Ezek pedig megszeplősíték őt… (A Messianic azt mondja, hogy: megerőszakolták őt újra és újra egész éjszaka.) …és csak mikor feltetszett a hajnal akkor bocsátották el. És elment az asszony virradat előtt és reggel ott rogyott össze annak a férfiúnak háza ajtajánál, amelyben az ő ura volt reggelig. Mikor pedig felkelt az ő ura reggel, és kinyitotta az ajtaját, és kiment, hogy útnak induljon, ímé az asszony, az ő ágyasa, ott feküdt elterülve a ház ajtaja előtt, és kezei a küszöbön. És monda neki: Kelj fel és menjünk el. De az nem felelt neki. Ekkor feltette őt a szamárra, és felkelt a férfiú, és elment hazájába. És mikor hazaért kést vett elő, megfogta ágyasát, és tagról-tagra szétvagdalta őt tizenkét darabra, és szétküldözte Izrael minden határába. Lőn pedig, hogy mindenki, aki ezt látta, azt mondta: Nem történt, és nem láttatott ehhez hasonló dolog, mióta csak feljöttek az Izrael fiai Egyiptomnak földjéből mind a mai napig. Gondolkodjatok e dolog felől, tartsatok tanácsot és beszéljétek meg.

Mit jelent ez? Ezt azt jelenti, hogy mikor megengeded, hogy mások legyenek helyetted vezetve az bizony téged, nagyon-nagyon rossz helyzetekbe helyezhet. Rossz helyre és rossz időben. Hányszor volt már olyan, hogy az emberek követelőztek, a te idődet akarták? Követelték tőled azt, hogy ezt, meg azt tedd meg számukra. Követelték tőled, hogy legyél ott. Követelték, hogy tedd meg ezt nekik, és tedd meg azt. És nem volt a szívedben vezetés, hogy azt a dolgot megtedd. De mégis megtetted, és elvétetted.

Hányan tudjátok ezt elmondani magatokról, hogy volt már ilyen? És nézzétek csak meg a kezeket mindenhol. Ha ez az ember elment volna az első nap, vagy a másik nap, akkor egy idegen helyen lett volna az éjszaka kellős közepén? Nem történt volna meg. Már velünk is megtörtént ez. Az emberek azt mondták, hogy én majd lefoglalom neked a hotelt meg az autót, és próbáltak volna minket behelyezni idegen hotelekbe idegen helyeken, és adtak nekünk olyan autókat – kölcsönzött autókat – amik aztán lerobbantak. Mások nem lehetnek helyetted vezetve. Éppen ezért fontos, sőt kötelező az, hogy meg kell tanulnod felismerned a Szent Szellemet saját magad számára.

Te nem tanulhatod meg ezt helyettem, vagy a gyülekezet helyett. Teneked saját magadnak meg kell tanulnod felismerned a Szent Szellemet, mert ha nem teszed meg, akkor te is kerülhetsz ilyen hasonló helyzetbe. Elkerülhetsz egy rossz városba nem a megfelelő időben. Csak azért, mert már valamit elterveztél, például a vakációdat megtervezted. És azon a reggelen fölébredsz, és van egy jelzés a szívedben. Mit értek én egy jelzés alatt? Nem igazán érzed jónak azt a dolgot, nincs leszögezve ez a dolog a szívedben, tehát békétlenség van a szívedben afelől. Nincs béke benned, zavar téged az a dolog, de mégis elmész. Milyen helyzetbe helyezed ilyenkor magadat és a családodat?

De már ráköltötted a pénzedet. Mi a pénz, hogyha az egyik gyereked meghal? Az emberek ezt mindig mondják, hogy ez az ember milyen jó ember volt. Egy prédikátor volt. Ő meg egy prédikátor felesége volt, miért halt meg? Például vannak terveim, elmegyek ma bevásárolni. És azon a reggelen fölébredek, és piros zászlók mindenhol, piros lámpa mindenhol kigyúlik bennem, hogy: Ne menj ma vásárolni! Ne menj ma vásárolni! És azt gondolom, hogy az Úr megvédelmez engem, és ezren az egyik kezem felől, tízezren a másik kezem felől elesnek, és elmegyek. És két órával azután Keith-nek telefon hívása van, és azt mondják, hogy Phyllis meghalt, autóbalesetben.

Az miért történne meg? Te ugye nem tudnád azt, hogy nekem volt vezetésem az Úrtól? Te csak annyit tudnál, hogy én meghaltam. És hogy itt lennél, és egy temetésen kellene részt venned, és azt mondanád, hogy mi történt? És ez az, amit az emberek nem értenek, amikor megkérdezik, hogy miért történik rossz dolog jó emberekkel? Mikor ezt a kérdést teszik fel. Van egy híres zenészről egy történet, akinek volt egy saját repülőgépe, és a kisfia aludt az autónak a hátsó ülésén és felébred a kisfiú, és azt mondja, hogy: – Anyuci, nem tudja az apuci, hogy a repülőgép balesetet fog szenvedni? És ugye meghalt ez a zenész. És valószínű, hogy ezt megbeszélték előtte, és mégis felszállt a repülőgépre.

Tehát miért történnek rossz dolgok jó emberekkel? Azért, mert egész hétre megvan, be van tervezve a naptáruk, és hogyha ezen a napon nem megyek bevásárolni, akkor mikor megyek el? És nem lesz időm erre meg arra. Akkor nem lesz időm, hogy ezt megtegyem. És nem akarom, hogy feltegyétek a kezeteket, de minden nap megtörténik ez, ebben a teremben az emberekkel, akik itt ülnek. És igazából Istennek az irgalma csak, hogy még mindannyian életben vagyunk. Azért, mert mindig túlzottan felülírjuk azokat a dolgokat, amiket a bensőnkben kapunk.

Tehát fel kell ismerned, hogy mi az, amivel a kapcsolatban a Szent Szellem foglalkozik veled, fel kell ismerned azt, hogy az nem a fejed, aki téged vissza akar tartani attól, hogy jól érezd magad azon a napon. És meg kell egyezned a Szent Szellemmel, és az érzéseidet félre kell tenned, és azt kell tenned, amit a Szent Szellem a bensődben mond neked. Mert Isten benne van a mókás dolgokban. Isten nem azt akarja, hogy ne érezd jól magad, hanem meg akar téged védelmezni. És az ördög pedig meg akar téged ölni, mert akkor egy személlyel kevesebb lesz itt a földön, aki Jézusról bizonyságot tehet az embereknek.

Mondjuk azt, hogy kint vagy és vásárolsz, és bizony itt van ez a szépséges ruha, amit most éppen kedvezménnyel árulnak, és tizenöt percig mászkálsz ott az üzletben, és azon gondolkodsz, hogy megvedd-e vagy nem. És miért teszed ezt? Azért, mert tudod, hogy nem kéne megvenned. És felülírod azt a vezetést, és hazaviszed, és aztán összeveszel a férjeddel, és aztán azon tűnődsz, hogy miért veszekedtek. Isten, imádkoztunk, hogy a házasságunk jobb legyen. De ott felülírtad azt a dolgot, azt a jelzést.

Nem írhatod felül a Szent Szellem vezetését, és aztán elvárod, hogy a másik fele működjön. Vagy megvetted azt a ruhát, és az elmédben azt gondolod, hogy van elég pénzem, megvan ez meg ez, meg amaz, van elég pénzem, akkor mi a nagy dolog ebben?

De a Szent Szellem azt mondja, hogy ne vedd meg, mert amit te nem tudsz, az az, hogy lesz egy defektes autógumid, és aztán meg kell venned, kell venned új gumit majd. Vagy a gyermekednek véletlenül lesz egy ilyen kiadása az iskolában. Vagy ez fog történni. És hogyha hallgattál volna a Szent Szellemre és nem vetted volna meg azt a ruhát, akkor lett volna pénzed, és ki tudtad volna fizetni ugye az új gumikat, és nem lett volna problémád. Ha engedted volna vezetni magad a Szent Szellem által.

És Jerry Savelle felesége, Caroline, ő is megtanulta, hogyan vezet minket a Szent Szellem. És elmentek vásárolni, és megtetszett neki egy nagyon-nagyon szép öltözet, és azt mondta, hogy a Szent Szellem azt mondta neki, hogy ne vegye meg, mert lesznek más kiadások, és arra kell majd használni. Ugye az igazat mondom, ti tudjátok ezt. És nem vette meg azt a ruhát. És aztán a következő héten mind a két lánya vett magának egy házat, és akart segíteni a lányainak, hogy segítsen nekik kidíszíteni a házat, és éppen arra költötte a pénzét. És amikor utána ide eljött hozzánk, akkor az egyik lánya megvette neki ugyanazt a ruhát, amit kinézett magának akkor.

Tehát, hogyha megtanulod felismerni Istennek ezeket a dolgait, akkor Isten mindig fog veled törődni, de fel kell ismerned, amikor Ő foglalkozik veled. Amikor az emberek elveszik azokat a dolgokat, amik nem igazán hozzájuk tartoznak, azok mindig is csak ilyen vevők lesznek, elvevők másoktól. Érted, mit értek ez alatt? Elmész vásárolni, és olyan dolgot veszel, amit nem kellene. Igazából nem is a tiéd az a dolog és mégis elveszed, magadhoz veszed. Akkor mindig is egy űrben maradsz.

Fel kell ismerned a Szent Szellemet ezen a területen is, és adakozóvá kell válnod. Ismerd fel azt, hogy te többé nem akarsz ilyen lenni, hanem adakozó akarsz lenni. Bármibe is kerül ez neked, tedd meg ezt, mert hogyha nem ezt teszed, akkor a te elméd mindig csak egy irányba fog menni. De viszont rá kell menned egy másik útra, ahhoz, hogy hallani tudjál a Szent Szellemtől. Nagyon sokan nem tudják felismerni a Szent Szellem vezetését. Miért? Azért mert már egy úton mész olyan régóta, és nem akarsz arról lejönni, és nem törsz ki onnan, hogy rámenjél erre a másik útra, ahol tudsz hallani a Szent Szellemtől.

Azok az emberek, akik mindig csak másoktól veszik el a dolgokat, azoknak abba kell ezt hagyni, és el kell kezdeni adakozni is, nemcsak mindig elvenni a dolgokat. Hogyha te voltál az az ember, aki mindig valakitől valamit akartál, akartad az idejüket, akartad a pénzüket, akkor abba kell ezt hagynod, és fel kell ismerned, hogy hol vagy. Fel kell ismerned azt, hogy mi az, amit az Úr mutat neked. Hogyha te azt akarod, hogy a Szent Szellem vezessen téged a gazdagságba, akkor Isten nem tud téged vezetni azzal az ötven dollárral, ami a kezedben van, ha az az ötven dollár nem a tiéd.

Isten tud belőled milliomost csinálni, de annak a pénznek a saját pénzednek kell lennie. Tehát le kell jönnöd arról az útról, és rá kell menned erre a másik útra. Vedd a saját ötven dollárodat és menj be az ima szobádba és kérdezd meg Istent, hogy mit akar, hogy azzal az ötven dollárral tegyél? Ugyanúgy, ahogy az az ember ebben a történetben. Minden ember, aki itt van most, mindannyiótoknak az életében vannak emberek, akik nyomást helyeznek rátok az életben.

És mi pedig egy gyülekezetként, Keith és én elszántunk a szívünket arra, hogy azt fogjuk megtanítani az emberekkel, hogy hogyan szeressenek, és hogyan vezesse őket a Szent Szellem. És ahhoz, hogy mi ezt meg tudjuk tenni, nekünk is vezetve kell lennünk.

Ha Keith és én megengednénk a mindennapjainkban, hogy eltölteném az időmet mindenkivel, aki velem beszélni akar minden nap, akkor az egész napom elmenne. Tehát ott a család, ott vannak a barátok, alkalmazottak, és nagyon sokan úgy érzik, hogy te tartozol nekik az időddel. Vagy például itt vannak a gyülekezetben emberek, akik azt gondolják, hogy a pásztorom vagy, ezért tartozol nekem a te időddel.

Minden személynek meg kell tanulnia, hogy kinek kell válaszolnod, és kinek nem kell válaszolnod. Nem tudom, hogy elég világosan mondom-e nektek? A családod, a barátaid, a munkatársaid mindig nyaggatni fognak téged, és megpróbálnak elvezetni egy másik irányba.

Néha annak van itt az ideje, hogy visszahúzódj, és félrevonulj Istennel, és hallgass rá. Fel kell ismerned azt, hogy mikor szól hozzád Isten, és mikor egy személy próbál rád hatni. Ugye itt volt ez az ember, akire az apósa befolyással volt. Ezért neked is meg kell tanulnod, hogyan kell felismerned a Szent Szellem vezetését, és meg kell tanulnod azt mondanod, hogy: – Tudod mit, szeretlek téged, de sajnos most mennem kell. És nagyon sokszor az emberek nem tudják megtenni Istennek azokat a dolgokat, amiket meg kéne tenni, mert megengedik, hogy a barát, a család, a munka elrabolja azt az időt, amit Istennel kéne tölteniük.

Ugye Istenre való várakozás ez a legfontosabb. Mert az ördögnek ez az első fegyvere, hogy az emberek elrabolják a te idődet. És bizony vannak ilyen rablók, akik el akarják rabolni az idődet, mert mindig valamit rád akarnak sózni, hogy ezt tedd meg, meg azt tedd meg, és hogyha megengeded nekik, akkor az idődnek minden percét elrabolják. És ezt nem teheted meg, mert neked úgy kell élned az életedet, ahogy Isten mutatja neked, és meg kell engedned, hogy Isten vezesse a te életedet. Tehát ismerd fel a Szent Szellem vezetéseit az életedben, vagy azt, hogy amikor mások akarják vezetni az életedet. És ezt válaszd szét, ezt a két dolgot.

Amikor fiatalok voltunk a férjemmel, nem ismertük a Szent Szellemet. Már újjá voltunk születve, de nem ismertük akkor a Szent Szellemet, körülbelül tizenhét évesek voltunk, és a szívünkben ott volt a vezetés, hogy pakoljunk össze mindent, és menjünk el a Rhema Biblia Iskolába. És mindenki körülöttünk azt mondta, hogy ne menjünk, mindenki, akit ismertünk. A bibliaiskolába?! Minek akartok ti bibliaiskolába menni? Minek akartok ti oda elmenni, minek mentek oda? Mire jó ez nektek? Mi van ott? Ki van ott? Broken micsoda? Miért akarnátok ti Broken Aero-ba elmenni?

És köszönet Istennek! Isten ott találkozik veled, ahol vagy, azon a szinten, és Isten eléggé felbuzdította a szívünket ahhoz, hogy mindennek ellenére fogjuk a cókmókjainkat és elmenjünk. Mert az emberek le akarják állítani azt, amikor Istenért akarsz dolgokat tenni. Tehát mindegy, hogy miről van szó a szolgálatodról, a munkahelyedről, fel kell ismerned azt, hogy a Szent Szellem mit mond a bensődben. Legyen ez a vállalkozásod, vagy kilépni a szolgálatban, ismerd fel azt, hogy a Szent Szellem ott van benned.

Nem fent a fejedben. Mert lehet, hogy úgy néz ki a fejedben, hogy ilyen kicsit butuskának tűnsz. De ha ott van a bensődben az a dolog, és te tudod, hogy az ott van a bensődben. És Isten helyezte beléd azt a dolgot, akkor nem hagyod, hogy bármilyen jó szándékú családtag, vagy barát, vagy bármilyen ember megakadályozzon téged abban, hogy megtedd azt, amire Isten téged elhívott.

Ahogy ma reggel énekeltük ugye, hogy a szívedet követed, és azt, amit Isten ad neked. Nem engeded meg az apósodnak, hogy belebeszéljen, hogy lehúzzon az útról, ahogy ez az ember megengedte az apósának.

Fel kell ismerned, hogy mi az: mi Isten, mi ember, és mi a te hústested. Ne hagyd, hogy az érzéseid az utadba álljanak, vagy az emberek, az érvelések, a pénz. Ismerd fel a különbséget ezekben a dolgokban.

 

A HARMADIK BETŰ AZ „R” — REAKCIÓ

És a harmadik dolog, amiről beszélni akarok, az a reakció, amikor válaszolsz, és ez a kemény dolog. Itt vannak a gondjaink. A legtöbb ember felismeri azt, ami ott van a bensőjében. A legtöbb ember tudja, hogy itt az idő, hogy elmenjek ebből a kávézóból, a legtöbb ember tudja, hogy nem kellene megvennem azt a ruhát, a legtöbb ember tudja, hogy ne menjek el most vakációra, a legtöbb embert tudja, hogy van valami, ami zavarja őket a bensőjükben. De a gond, a probléma ott van, hogyha jó a dolog, akkor gyerünk, megtesszük. De ha valami olyasmi, ami a hústestüknek nem tetszik, akkor nem tesszük meg.

Keith mindig azt mondja, hogy: Az engedetlenség megtompít téged a Szent Szellem vezetésében. Megtompítja a hallásodat. Hogyha te a Szent Szellemtől útmutatást akarsz venni, akkor el kell fogadnod az Ő kiigazítását, és itt vétjük el. Olyan sokan helyzetben van, amikor a Szent Szellem felgyújtja piros lámpákat, hogy ezt ne mondd, így ne bánj vele, hagyd abba, ezt nem szabadna mondanod, ezt ők nem érdemlik meg, hogy így beszélj velük. Mit tettek ők veled? Miért teszed ezt? És felülírod ezt a dolgot. A te a rossz érzéseidet rajtuk töltöd ki. És tudod a szívedben, és mégis ezt teszed.

Vagy pedig elköltöd valaki másnak a pénzét. De neked azt a dolgot meg kell venned. Úgyhogy még egy picit ott tartod azt a pénzt a kezedben, és a Szent Szellem azt mondja, hogy ne tedd meg, ne vedd meg. És mégis megteszed. Amit nem tudsz azonban, hogy az Úr egy kedvezőbb módon akar téged megáldani, és azt a pénzt másnak kellett volna odaadnod, és tíz dollárról volt szó, de így háromszáz dollárt vesztettél, mert Isten megáldott volna. Az engedetlenség megtompít téged.

Mert mi fog történni legközelebb? Elmész Istenhez, és azt mondod: Uram, hallanom kell Tőled arról, hogy mit tegyek a vállalkozásomban, vegyem meg ezt a házat, vagy ne vegyem meg? És azt mondja: Ne, ne vedd meg. És te azt mondod, hogy: Ez most Isten, vagy nem Isten? Isten, vagy nem Isten? Nem tudom megmondani, hogy most ezt ki mondta. Miért nem tudod megmondani? Mert, amikor azt mondta neked Isten, hogy ne költsd el azt a tíz dollárt akkor gyorsan kiérvelted azt, hogy az nem is Isten volt, és mégis elvitted azt a tíz dollárt.

Miközben végig tudtad, hogy az a Szent Szellem volt. Tehát akkor nem a Szent Szellem volt, most pedig a Szent Szellem? Ugyanaz a Szent Szellem. Ugyanaz a személy. Én még mindig ugyanaz vagyok, amikor azt mondom, hogy ezt tedd meg, vagy ne tedd meg, én nem változom. És ugyanígy van: Igen – Nem. Még mindig ugyanaz vagyok, mind a kettőt én mondtam ugye?

De ami ilyenkor történik az az, hogy amikor Isten azt mondja neked, hogy: Ne vedd meg azt a ruhát. És akkor azt mondod, hogy: Á, ez nem a Szent Szellem ez csak én vagyok. És azt mondja neked a Szent Szellem, hogy: Ne legyél velük gonosz, ne menj el most vakációzni, ne vedd meg még azt az autót, és azt mondta, hogy: Ne, most ezt az adósságot ne vedd magadra. Akkor ezt mondod, hogy: Ez nem a Szent Szellem, ez csak én vagyok. És aztán elmész hozzájuk, és azt mondod: Akkor mit teszek a most a kisbabámmal, hogy meggyógyuljon? Az én kisbabám beteg, most mit tegyek vele?

És nem tudod meghallani, össze vagy zavarodva. Miért vagy összezavarodva? Mert ugyanaz a személy, akiről azt mondod, hogy ez nem Phyllis volt, az Phyllis volt. És ugyanúgy mondod, ez nem a Szent Szellem volt, most pedig a Szent Szellem és nem tudod megmondani most már a különbséget. Te nem tudod ki-be kapcsolni a Szent Szellemet, ahogy te akarod. Amikor azt mondja neked, hogy: – Nem, ne tedd meg! Akkor, ne tedd meg. És minél inkább engedelmeskedsz, akkor a Szent Szellem olyan világos lesz a számodra, olyan érthető lesz számodra, mint egy rádióállomás.

Hogyha 95-ösön van a te rádiód, és te a Szent Szellemtől akarsz hallani, és Ő pedig a 100-ason van, akkor mit kell tenned?  De igazából, amiért te most a 95-ösön vagy, azért vagy azon a csatornán, azon a frekvencián, mert lekapcsoltad a Szent Szellemet és átálltál egy másik frekvenciára. Itt is vannak rádiók a gyülekezetünkben, és voltak csatornáink. Meg tudjuk változtatni ezeket a dolgokat, amiket ugye azon a csatornán sugározunk, hogy hallják az emberek, vagy ne hallják az emberek, vagy pedig egy másik csatornán vagyunk.

És úgy hiszem, hogy nagyon sok ember hasonló dolgot tett magával és a Szent Szellemmel. És veszik a szívüket, és nem akarják hallani, amit a Szent Szellem mond, akkor megváltoztatják a csatornát. És azt mondják, hogy: – Ezt nem akarom meghallani! Amikor a Szent Szellem azt mondja, hogy: – Ne nézd azt a tévéműsort! – akkor kikapcsolod a Szent Szellemet. És amikor pedig pénzügyben kéred az Urat, és azt mondod, hogy én most a megfelelő csatornán vagyok Uram, de mondd meg nekem, hogy ezt hogyan tudom megfizetni? Tudod, miért van? Azért mert elcsavartad azt a gombot, mert egy másik csatornára álltál rá már az elején.

Ha te akarod az Ő útmutatását, akkor el kell fogadnod a Szent Szellem kiigazítását. Minden nap vannak helyzetek az életedben, minden egyes nap, minden percben, amikor kilépsz innen, mindegy, hogy mennyit növekedtél az Úrban. Igazából fel kell növekedned különböző szintekre az Úr vezetésében, és a hitben is, mert Isten szereti a hitet. Isten szereti a hitet. Tehát lehet, hogy egészen ott lent kezded, és azt mondja neked, hogy: Menj el abba az Rhema iskolába. És aztán 30 évvel azután azt mondja neked Isten, hogy: – Hagyjál el mindent és kezdjél egy gyülekezetet a nulláról. Nem hallottalak jól Istenem, nem is mondtad ezt, ugye nem, nem is Te voltál. Te megjátszhatod magadat, hogy nem is Isten volt az, és az egész életedet így megjátszhatod. De Isten szereti a hitet. És hogyha te Őneki engedelmeskedsz…

Én nem is szeretem azt, igazából nincs egy óra, nincs tíz perc, nincs öt perc az életemből, amikor ne néznék a Szent Szellemre, és ne kérném Őt, hogy segítsen nekem a dolgokban, hogy mit csináljak, merre menjek. Egész nap mindig a bensőmre figyelek, állandóan. És mondtam a mieinknek is, akik elfelejtették mindig a dolgokat.

Amikor elkezdtem dolgozni én is a szolgálatban, akkor mindig elfelejtettem dolgokat, azért, mert olyan sok dolog van. Ha ennyi ember jár a gyülekezetedbe, igazából nem vagy képes mindenre emlékezni saját magadtól. Lehetnek jegyzetfüzeteid, de aztán annyi jegyzetfüzeted lesz hirtelen, hogy nem igazán tudsz mindenre odafigyelni. Mindenki az alkalmazottaim közül nevet most. Mert annyi jegyzeted lehet, hogy így is elfeledkezel róluk.

Megtanulod azt, két percet az életedből nem tölthetsz el úgy, hogy ne néznél a Szent Szellemre, és ne kérdezd meg tőle: Oké most merre menjek? Amikor Dave is elkezdett nekünk dolgozni, és nem viccelek veletek, és vette az ő mobilját és beállította a jelzést, hogy csörögjön a mobilja, és kijelezte neki mindig a képernyőn, hogy: – Figyelj oda a Szent Szellemre! Figyelj oda a Szent Szellemre! Kérdezd meg a Szent Szellemet!

Tudod, hogyha nem edzed magadat ebben, és ha nem tanítod magadat, akkor nem tanulod meg. Tehát a legelső dolog, amit meg kell tanulnod, hogy tiszteled a Szent Szellemet, mert ha nem Őrá tekintesz, akkor Ő nem fog neked segíteni. És nagyon ritka dolog az, hogy Ő ne emlékeztetne téged dolgokra, hogyha te Őt megkéred. Mi nem tudjuk magunktól megtenni ezt az egész szolgálatot egyszerűen lehetetlen. Teljesen lehetetlen az, hogy mindenre emlékezzünk, mindenkivel kapcsolatban a Szent Szellem nélkül.

De a Szent Szellemmel semmit nem fogsz elfelejteni. Kérdezheted a Szent Szellemet, rendben van Uram, akkor most mit tegyek? Hogy ne felejtsem el azt, mutasd meg, ha elfelejtek valamit? Szent Szellem mutasd meg! Kit kell felhívnom? Én nem emlékezem dolgokra magamtól. Én a bensőmre figyelek mindig, és Őbenne bízom. Ezt a szolgálatot egyedül nem tudjuk vezetni, ezt a gyülekezetet, én nem vagyok ennyire okos, és elég ostoba vagy akkor, ha azt gondolod magadtól, hogy te is önmagadba ilyen okos vagy.

De tudod a Szent Szellem okos, és Ő soha nem felejt el semmit, és Ő mindent tud. És ha te is okos vagy, akkor minden-minden dolgot, amit a Szent Szellem mutat neked, azt használni fogsz, mert Ő a te tanítód, a mindened a nap alatt. De először is meg kell Őt tisztelned, és Őrá kell figyelned.

Hogyha a gyerekeiddel valamit akarsz csinálni, Őrá nézel. Ha valamit venni akarsz, Őrá nézel. Ha elvesztesz valamit, Őrá nézel. Szükséged van valamilyen válaszra, Őrá nézel. Őrá figyelsz. Ha rossz irányba mész, akkor is Őrá tekintesz. Ha nem tudod a hajadat rendesen megcsinálni akkor, Őrá figyelsz. Ha a feleséged nem jól viselkedik, Őrá tekintesz. A férjed nem jól viselkedik, Őrá tekintesz. Ha az autód nem indul be, akkor Őrá tekintesz. Mindegy, hogy miről van szó, Ő meg tudja neked mutatni, hogy mit kell tenned.

De neked rá kell tekintened, és tisztelned kell Őt. És Ő tudja és meg is adja neked a választ, és ez nem nehéz. Azt írja az Ige: Akik Istennek a fiai… És hányan vagyunk Istennek a fiai? Mi elvárhatjuk azt, hogy a Szent Szellem fog minket vezetni, Istennek a Szelleme.

Álljatok fel velem együtt. Mondjátok utánam: Én Isten fia vagyok. Én elvárom a Szellem vezetését, engedelmeskedek Isten Szellemének, és nem leszek eltompult a Szent Szellem felé. Megteszem, amire Ő vezet engem, minden alkalommal, amikor valamit mutat nekem. Ezért a megfelelő döntéseket hozom meg az életem minden napján, mert Őt követem. Köszönjük Uram! Köszönjük Uram! Köszönjük Uram!

 

Forrás: www.moorelife.org
Meghallgatható: www.bekevar.fw.hu > Igei Táplálék > Bővölködő Élet menüpontban


BÉKEVÁR FŐOLDAL