2011.01.18.

HÁZASPÁRKÉPZŐ PROGRAM
A Békevár Egyesület szolgáltatása
Web: www.bekevar3882.fw.hu

SAJTÓ

somogyi-hirlap-110110-hazasparkepzo.jpg (378655 bytes)
Somogyi Hírlap beharangozó cikke, 2011.01.10. - A cikk nagyítható: jobb egér > kép megnyitása új lapon

 

HÁZASSÁG HETE

hh_banner245px.gif (20727 bytes)
A programsorozat 2011-ben a Házasság Hete országos rendezvénysorozat jegyében indult el: www.hazassaghete.hu

A Házasság Hetével kapcsolatos cikk az örömHÍRmondó újság 2011. márciusi számának 3. oldalán található.
Link:
http://www.freeweb.hu/bekevar/ohm11-03+mell.pdf

hazassaghete2012logo.gif (21065 bytes)

A 2012. évi Házasság Hete programjaink >>

 

HÁZASPÁRKÉPZŐ PROGRAM
Frissítve: 2012.02.10.

AZ EGYESÜLET CÉLJAI DIÓHÉJBAN

A Békevár Közhasznú Egyesület elsődleges célja az ismeretterjesztés, ezen belül is kiemelt helyet szentelve a Házaspárképző Programnak, mivel az igazság megismerése e téren is szabadokká teszi az embereket! A programsorozat 2011. februárjában a Házasság Hete országos rendezvénysorozat jegyében indult el: www.hazassaghete.hu

A Kormány a közelmúltban hangot adott annak a törekvésének, hogy 2012-től minden iskolában szociális munkást kíván alkalmazni a nehezen kezelhető gyermekek nevelésének elősegítésére. Ez rendkívül időszerű és előremutató gondolat, hiszen a szélsőséges viselkedés gyökerei elsődlegesen a családi életre vezethetőek vissza. Tehát első lépésként a családdal kell foglalkozni, hogy a gyermekek lelkében és viselkedésében ne alakulhassanak ki torzulások.

A sajtó is több ízben foglalkozott e témával. Pár éve „Tanítani kellene a házasságot” címmel jelent meg cikk e tárgyban: http://www.bekevar3882.fw.hu/talloz.htm   A mai rohanó világban kiemelten kell kezelni ezt a területet, mivel bár sokan, sokféle tanulmányokat folytattak és folytatnak, a házasságra ez idáig senki sem készítette fel komolyan a házasulni vágyókat. Holott a bölcs emberek jó előre felkészülnek az élet leghosszabb ’társas’ utazására, hogy életük végéig sikeresek és boldogok lehessenek.

A PROGRAM LÉNYEGE

A következő bibliai idézet arra sarkall bennünket, hogy mutassuk be a „legkiválóbb utat”, hogy ezzel választási lehetőséget biztosítsunk a kapcsolatban élőknek: „Tanítsák meg népemet a szent és közönséges közti különbségtételre, és oktassák őket a tisztátalan és tiszta közti különbségtételre.” (Ezékiel 44,23)

Ha még Ön előtt áll a házasság, szeretettel látjuk köreinkben. Ha jelenleg tökéletesnek tartja is a kapcsolatát a hitvesével, de szeretné, hogy ez így is maradjon, akkor szintén közöttünk van a helye! Ha pedig kisiklott a házassága, feltétlen jöjjön el közénk! Egy romokban heverő házasságban lehetetlen fejlődni, növekedni szellemben, és így képtelenség Isten áldásaiban járni (gyógyulás, gyarapodás, siker).

Az alkalomsorozat folyamán bibliai megvilágításban ismerkedhetnek meg a résztvevők az élet legfőbb kérdéseivel, azokkal, amelyekre eddig még lehet, hogy nem kaptak megnyugtató választ. A program tanításai során nem törvények sokaságával fognak szembesülni, hanem Isten szeretetét és a párválasztásra, házasságra, családra vonatkozó tervét, rendjét ismerhetik meg. Amikor a házaspárok megismerik és élnek is az isteni-fajta szeretettel, semmi sem szabhat határt az örökké tartó boldogságuknak.

Hogy miért épp bibliai megközelítésben ismertetjük a házasság kérdését? Mert az Ige élő és ható, és a legkilátástalanabb helyzetet is képes megváltoztatni, ha hozzá folyamodnak. Ha valakinek ajándékot adnék karácsonyra, az Ige lenne az. Inkább az Igét adnám, mint egymillió forintot. Mert a pénzt hamar el lehet költeni, de Isten Igéjének az igazsága soha nem múlik el – és olyan helyzetekből is képes kimenteni embereket, amilyenekből a pénz nem!

Ha Ön kiegyensúlyozott házasságra és szeretetteljes családi légkörre vágyakozik, akkor a megismert bibliai alapelvekre kell építenie az életét. Az erkölcsi normák ismerete és azok megtartása jobbá teszi az embereket és egyúttal a világot is, amelyben élünk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt – felekezeti hovatartozástól és családi állapottól függetlenül.

Tisztelettel: Békevár Egyesület

PROGRAM

A meghívást követően kerül kidolgozásra.
A bibliatanítások Bor Ferenc tolmácsolásában hangzanak el.
A változtatás joga fenntartva!

FORRÁSANYAG

Hitháló napi sorozat – http://www.bekevar.fw.hu/hithalo.htm
I. Bevezető - 1. résztől (január 1.)
II. Párkapcsolatok - 13. résztől (január 13.)
III. Házasság - 36. résztől (február 5.)
IV. Problémakezelés - 193. résztől (július 12.)
V. Válás, újraházasodás - 300. résztől (október 26.)
VI. Családi élet - 329. résztől (november 24.)
VII. Házasélet – 372. résztől
VIIIGyermekszületés - / készül /
IX. Gyermeknevelés
 - / készül /
X. Idős kor, elmúlás - / készül /
.
Házasság Blog
: http://www.mennyeihir.hu/index.php?option=com_easyblog&view=categories&layout=listings&id=2&Itemid=77

KÉRDÉSEK – A kérdéseket célszerű lenne előre elküldeni a bekevar.webkikoto@gmail.com címre, hogy alaposabban fel lehessen készülni azok megválaszolására. Közös konzultációra és igény esetén személyes tanácsadásra is lesz lehetőség.

MIT ÉRDEMES HOZNI? – Az elhangzó információ mennyisége miatt célszerű jegyzetelni. Ehhez jegyzettömböt, íróeszközt tanácsos hozni, illetve egy Biblia is hasznos lehet, ha kéznél van.

KIK JÖHETNEK? – Bárki, aki nyitott e témára és szeretné ezt egy új szemszögből látni.

FELVÉTEL – Hang- vagy videofelvétel csak engedéllyel készíthető.

 

BÉKEVÁR FŐOLDAL