2008.10.17.


HÍREK - FELHÍVÁSOK - INFORMÁCIÓK

 

BÚCSÚZTATÓ

Kedves Hittestvérek!
Ezúton adjuk közre Zsuzsanna testvérünk hazaköltözésének és búcsúztatásának hírét. Kérlek benneteket, imádkozzunk együtt, hogy a Szent Szellem vigasztalja meg a hozzátartozóit!
Köszönettel Őbenne: borferi

-------- Forwarded message ----------
From: Salekovics György
Date: 2011/6/27
Subject: értesítés
To: Bor Ferenc

Kedves Ági  és Feri testvérünk!
Drága  Pásztortestvérünk Péter Lászlóné Szilágyi Zsuzsannahazaköltözött az Úrhoz. Búcsúztatása a Krisztus Szeretete Egyház szertartása szerint Június 30.-án /csütörtökön/ délelőtt 11 órakor lesz Kaposváron a Keleti temetőben. /Mező u./
Szeretnénk megkérni benneteket, hogy tegyétek fel a honlapotokra, hogy a testvérek ezúton értesüljenek róla. 
Zsuzsi Lacival együtt Hencsén, Magyarlukafán és Csokonyavisontán szolgált.
Előre is köszönjük!

Isten szeretetével ölelünk benneteket: Ági és Gyuri

FREEWEB MŰKÖDÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREI

A Békevár webkikötő kiszolgálója, a Freeweb a következő blogon teszi közzé a híreit: http://freeweb.blogger.hu/
Itt lehet érdeklődni, ha működési problémát észlelnétek az oldalunkon. Érdemes ezt a linket elmenteni, hogy a jövőben szükség esetén kéznél legyen. 
Köszönjük jelzéseteket és türelmeteket!

HAMIS RIASZTÁS

Kedves Hittestvérek! Tegnap este (2009.11.24.) a Békevár oldalra fellépve vírusriasztás jelzést kaptam. Imádkoztam azért a számomra el nem fogadható dologért, és az Úr elé helyeztem azt. Ma reggel az alábbi megnyugtató közlemény fogadott a Freeweb oldalán. Ezt az információt most azért adjuk közre, mert a Békevár webkikötő is a Freeweben működik.
Hamis vírusriasztás az Avast-tól! 2009.11.24
Tisztelt felhasználók! Ezúton értesítjük önöket, hogy az Avast antivirus legfrisebb verziói minden freeweb.hu oldalra tévesen(!) vírustalálatot jeleznek. Kérjük használják a vírusirtó program vakriasztás bejelentő szolgáltatását, így tudják önök is jelezni a hibát az Avast készítői felé. Mi már jeleztük a program készítői felé a hibát.

 

ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS
A beszámoló megtekintéséhez kattints ide

 

TELEFONKALÓZOK!

Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik: + 4478..... Ne vegyétek fel a telefont, ha ilyen számról van hívásotok és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb 20 000 HUF-os költséget is jelenthet. Kérünk Titeket tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik. Közreműködéseteket előre is köszönjük, Sziasztok!
Ez tényleg igaz. Az én telefonom is csörgött az esti órákban! +4478223... Szerencsére nem vettem fel... Üdvözlettel: TG
Sziasztok! Én már túl vagyok rajta. Annyi furcsaság volt a dologban, hogy nagyon korán, kb 3-4 csörgés után lerakják a telefont. Nálunk az egész családot végighívták. (szerencsére senki nem vette fel) A szám: +44782232.... az utolsó négy karakter változik csak! (a híváslistában benne maradt mindannyiunknál) A telefonhívások este történnek!
Forrás: kör-ímél 2009. 02. 25. - Gy-né

 

MSN VESZÉLY!

Vigyázzatok! Aki a Windows Live Messenger-t használja az MSN-hez, annak a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt. Ez egy nagy átverés!!!!! Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez. Ha itt megadod a számodat és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy SMS-t és ebben a pillanatban 1080 ft-ot (EZERNYOLCVAN forintot) levonnak a kártyádról, előfizetésedről! Innentől kezdve az IQ-tesztről már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb: HETENTE le fog vonni újabb 1080 forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából. De kilépni sem egyszerű, mert a honlapon nincs rajta, hanem egy telefonos automatát hívogathatsz munkaidőben... Szóval ez a jelenlegi LEGNAGYOBB CSALÁS ami kimondottan a diákságot célozta meg.
Forrás: kör-ímél 2009. 02. 25. - Andrea R.

 

FREEWEB ÁTALAKÍTÁSA

Kedves Felhasználó!
Tájékoztatjuk, hogy a Generál Média Kft. 2008 decemberében megvásárolta az Interware Internet Szolgáltató Zrt.-től a freeweb.hu [ehhez tartozik a Békevár webkikötő oldala is], altavizsla.hu, tar.hu oldalak alkotta portfoliót.
A vásárlást követően a Generál Média megkezdte a portfolió átalakítását, melynek eredményeképpen számos fejlesztést és újítást fog végrehajtani az oldalakon.
Mint minden átalakítás és fejlesztés fennakadásokat is eredményezhet az oldal használatában az elkövetkező időszakban. Így a felmerülő kellemetlenségekért az új üzemeltető elnézésüket kéri, de a jobb felhasználói élmény érdekében ezen változtatások elkerülhetetlenek.
A fejlesztésekről folyamatosan tájékoztatjuk a www.freeweb.hu, www.tar.hu; www.altavizsla.hu oldalakon.
Jövőbeni kérdéseiket, észrevételeiket és panaszaikat kérjük, írásban jelezzék az alábbi címeken:
Freeweb.hu: info@freeweb.hu
Üdvözlettel, a Generál Média Kft. Vezetősége
2009-02-14

 

FREEWEB KARBANTARTÁS

2009. február 6-11. között a következő feliratot láthatták azok, akik a Békevár webkikötő oldalára kattintottak:
Karbantartás miatt átmenetileg nem elérhető. A karbantartás várható vége 2009-02-11. Köszönjük mindenki szíves megértését.
Köszönjük, hogy továbbra is hordozzátok imáitokban a weboldal tökéletes működését.
Békevár Team

 

2008. ÉVI STATISZTIKA

Bőséges hálát adunk Istennek, hogy Ő építi a Testet!
A Békevár webkikötőt a 2008. évben 25 375-en látogatták meg.
A 2008. augusztusában indított e-mail alapú imakör a napokban elérte a 100 regisztrált tagot.
Megjegyezzük, hogy az ITEB archívumát regisztráció nélkül is meg lehet tekinteni,
ebből kifolyólag lényegesen többen juthatnak hozzá az imakör korábbi anyagaihoz.

 

SZOLGÁLTATÓI HIBA

Sajnálatos módon 2008. december 4-től december 8-ig nem lehetett megnyitni a Békevár weboldalát.
Ahogy kedves látogatóink jelezték ezt a problémát, levélben megkerestük a szolgáltatót, ahonnan a következő választ kaptuk:

Tisztelt Ügyfelünk!
A hibát egy nem várt műszaki probléma okozza, amin természetesen már a műszaki kollegák dolgoznak. Sajnálatos módon nem tudunk pontos időpontot mondani mikor áll helyre szolgáltatás, de kollegáink igyekeznek minél hamarabb a probléma okát megszüntetni. A hiba elhárításáig szíves türelmét és elnézését kérjük.
Üdvözlettel: Freeweb ügyfélszolgálat - 2008.12.06.

Hálát adunk Istennek, hogy december 8-tól ismét látogatható a weboldal!
Köszönjük a hosszútűréseteket és imáitokat!
Békevár webkikötő

 

HAMIS 20.000 FORINTOS!

Az egyik bank hívta fel a figyelmünket  arra, hogy az ország területén a napokban 
nagyon sok hamis 20.000,-FT-os bankjegy bukkant fel a forgalomban !
Nagyon veszélyes, mert nehéz észrevenni, ugyanis bankjegypapírra  (a 2.000,-Ft-os címletre)  "nyomtatták",
azaz UV fény alatt ugyanúgy viselkedik, mint a valódi, és dombornyomással is el van látva!
Tehát ha 20.000-est vizsgáltok meg, nem elég az említett két biztonsági elem vizsgálat!!!
A hamis bankjegy ismérvei az alábbiak: 
1/ A vízjel helyén nem a Deák Ferenc képe jelenik meg, hanem a 2000-esen lévő kalapos, szakállas Bethlen Gábor képe! Ezt fény felé fordítva lehet látni.             2/ A fémszál mellett futó számok nem 20.000,-, hanem 2.000,-esek!
3/ A vízjel alatti sorszám színe eltér az eredetiétől, a háttere is és a számok is barnák.
Segítségül a csatolt file-ban is láthatjátok részletesen: katt ide
Forrás: kör-ímél 2008-11-12 (nem kamu)

 

VÍRUSVESZÉLY

Terjed egy vírus, ÉLET-SZÉP.PPS néven.
Ne nyisd meg a fájlt, mert letöröl mindent a számítógéprol.
Forrás: kör-ímél 2008-10-28

VÍRUS FIGYELMEZTETÉS!

Ha kapnátok egy - POSTCARD FROM HALLMARK - néven érkező e-mailt
(úgy fog tűnni, mintha egy ismerősödtől kaptál volna képeslapot)
SEMMIKÉPPEN NE nyissátok meg. Leégeti az egész winyót, állítólag.
A Microsoft az eddigi legveszélyesebb vírusnak minősítette az email szerint, még nincs rá "ellenszer".

Forrás: kör-ímél 2008-10-26

FELHÍVÁS FIATALOKNAK
Hogy elkerülhessétek az ördög csapdáját
 

Szörnyű!!! Imádkozzatok, hogy ne történhessenek meg ilyen dolgok!

Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos számolt be a Duna TV-n az alábbi igen ártalmas szerről:

Van egy GHB nevű szer (valami gamma hidroxi stb.) színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó szer, 3000 Ft-ba kerül egy üveg. Bárki szabadon megvásárolhatja boltban vagy rendelheti a neten.

Pár csepp az italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány másodperc szédülés után ájulás következik. Hétvégi diszkókban a pohárba cseppentik, amikor nem figyel oda valaki, összeesik, aztán a "segítőkész" közelben levők kiviszik és elrabolják. Vagy véglegesen vagy csak a nemi erőszak idejére, ami nem erőszak, hiszen magatehetetlen az ember.

A szer gyorsan kiürül a szervezetből, pillanat alatt teljes éberséggel tér magához az illető, legfeljebb nem érti, hogy hogyan került az adott helyszínre és helyzetbe. Embert lopnak a szer segítségével!

Ma már előre preparáltan is használják, tehát az originál, vagy annak tűnő (üdítős, sörös) üvegbe előre beteszik. Pl. pókerbarlangokban, a nyertest a "csinos lányok" meghívják egy üveg italra, aztán a toxikológián ébred ruházat, pénz, nyeremény, mobiltelefon nélkül.

Védekezni nem lehet ellene, csak megelőzni: senki ne hagyja a poharát felügyelet nélkül! Ha üvegből iszik, a hüvelykujja legyen az üvegen! A társasággal érkezők, a társaságban levők ne hagyják magukra soha egyik társukat sem!

(Csak gondolom: a mai újságban szereplő meztelen szekszárdi lány is ennek lehetett áldozata.)

Forrás: drvalko@citromail.hu – 2008-10-16

 

MOBIL SZÉLHÁMOSOK

 A Belügyminisztérium több szélhámosságra figyelmezteti a mobiltelefon-tulajdonosokat. Olyan próbálkozásokra, amelyek rendkívüli módon megemelhetik a  telefonszámládat.
A roppant találékony szélhámosok olyan módszert találtak, amely lehetővé teszi mások mobiltelefonjának jogtalan használatát. GSM mobilon hívják az áldozatot, bemutatkoznak, mint Provider, Orange, SFR, Bouygues, s arra kérik a hívott felet, hogy táplálják be a telefonjukba a 09# kódot, azzal  a  magyarázattal, hogy "az ön mobiltelefonjának az ellenőrzéséről van  szó".

Semmi esetre se üssétek be a kódot, s azonnal zárjátok le a telefont. A szélhámosok olyan készülékekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a fenti kód segítségével leolvassák mások SIM kártyáját. És  természetesen fel is használják azt!

Ajánlatos figyelni egy másik dologra  is: ha bárki kap egy telefonhívást, és készülékén megjelenik a ACE  felirat, ne válaszoljatok, azonnal nyomjátok ki a hívást! Egy nagyon  ártalmas vírusról  van szó, amely tönkreteszi a SIM kártyát és magát a készüléket is. Ezt a  tényt megerősítette a Motorola, a Sagem, a Nokia is.

Forrás: kör-ímél

 

BÉKEVÁR FŐOLDAL