BIZONYSÁGOK - MEGVALLÁSOK


2009. 03. 24.

A következő linkre kattintva további bizonyságokat olvashattok az örömHÍRmondó című elektronikus lapban: http://www.freeweb.hu/bekevar/ohm.htm

 

2009. 03. 24.

Egy beszámolót olvashatsz az alábbi link második részében arról, hogy Jozef Orsini katolikus lelkész hogyan tapasztalta meg a Szent Szellem (Szent Lélek) erejét: http://www.freeweb.hu/bekevar/elesni.htm

 

2008. 02. 18.

A nagy harcos 

Csak röviden az előzmény: A hétvégén megszületett egyik kis-levelezőlistás barátnőm első kis unokája. Nem szeretnék pontos helyet írni  bizonyos okokból. Lényeg, hogy az újszülött baba a szülés után fél órával  hirtelen teljesen "befehéredett", és minden jel arra mutatott, hogy meg  fog halni. Az egészségügyi személyzet ekkor a közeli nagyváros kórházába, az újszülött intenzívre szállította sürgősséggel a babát, ahol a vizsgálat  kimutatta, hogy a baba hematokrit szintje [vérszegénység] kritikus alacsony szintre esett le. Vérátömlesztést adtak  neki, a baba állapota elkezdett javulni.

Hogy kiderítsék a hirtelen és aggasztó tünetek hátterét, az édesanyától is vettek vért. Az orvosok legnagyobb megdöbbenésére a baba vérét az édesanyában találták meg! Mint utóbb kiderült, az édesanya veleszületett vérszegénységben szenvedett, amit a terhesség alatt a kezelőorvos vaskészítményekkel   igyekezett ellensúlyozni. Azt viszont, hogy a vaskészítmény mennyire szívódhatott fel az anyai szervezetben, azt valamiért nem vizsgálta. Az édesanya az összes létező vizsgálaton jelen volt a terhesség alatt, és  a terhességet megelőzően is fokozottan ügyelt az egészséges életmódra, mindenre. Nagyon várták és akarták ezt a babát!

Röviden a lényeg: tehát mihelyt az újdonsült nagymama elküldte nekem a rémült levelet, hogy mi történt a párórás unokával, én azonnal továbbküldtem [e-mail-ban] a levelét egy levelezőlistára, ahol tudtam, hogy több gyakorló keresztény barátnőm/barátom is van. Az ország több pontján kezdtünk el aktívan imádkozni, dicsérni az Urat és köszönetet mondani a  Megváltásban kapott egészségünkért és az Úr feltételek nélküli (!) szeretetéért és kegyelméért. A baba állapota nem egész 24 órán belül stabilizálódott, most panaszmentes, jól van!! A boldog nagymama listára továbbított köszönő levele olvasható az  alábbiakban. Dicsőség Istennek!!! "Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz!!!"

Ani

Drága Barátaim!

Nem is tudom, hol kezdjem, annyira tele vagyok pozitív élményekkel. Most kaptam a fiamtól a képeket, és nektek küldöm elsőnek tovább. Nem lehet szavakkal kifejezni, hogy én is, és a gyerekeim is mennyire hálásak vagyunk a segítségetekért. Az intenzív osztály dolgozói „nagy harcosnak” hívják a kis Márkot. A doktornő ma délelőtt azt mondta a fiamnak, hogy isteni csoda, hogy a baba sorsa ilyen hirtelen és ennyire nagyot változott kb. tegnap este 6 órától.

A fiam elmondta neki, hogy igen, szó szerint az, mert az ország sok pontján nagyon sokan imádkoztak érte. Alig tudott a doktornő szóhoz jutni, aztán kezet nyújtott a fiamnak és azt mondta "gratulálok, én is Istenhívő vagyok, és csak az ima képes ilyen csodára."

Én most nagyon sokat tanultam, és sok mindennel gazdagodtam, elsősorban a Ti barátságotokkal. Délután kint voltam a közeli erdőben a kiskutyámmal és nagyon  elgondolkodtam. A majdnem 4 évtized alatt nagyon sok mindent láttam és  tapasztaltam, és soha nem éreztem senkinél, hogy van egy magasabb erő ami  átsegítheti az embereket a lehetetlennek tűnő dolgokon is.

Igaz az életem nagy részét úgy éltem, hogy másképpen voltunk szocializálva. Csak a   rendszerváltás óta mehetnek be pl. nyíltan a lelkészek és az apácák a   betegágy mellé. Nyíltan felvállalhatjuk, hogy hiszünk egy magasabb erőben és a mi legnagyobb akaratunk és tudásunk is csak porszem ehhez képest. Persze, voltak családok, ahol legalább a falakon belül nem lehetett ledöngölni az Isten hitet.

Úgy érzem, hogy megvan bennem az empátia, az együttérzés az emberek iránt,  de ennyire testközelben még soha nem éreztem, mit jelent az, ha sokan összefogunk és kérjük a magasabb erőt egy jó cél érdekében. Csak dadogok és keresem a szavakat, de nem találom. Csak azt tudom mondani, hogy  nagy-nagy köszönet nektek és Istenünknek.

Szeretettel ölellek mindannyiótokat: Nagyi

inkubator.jpg (43874 bytes)


2008.01.06.

Üvegszilánk

    Az év első vasárnapján délben családommal asztalnál ültünk. Hálát adtunk Istennek a bőséges ellátásáért és megáldottuk, megszenteltük ételünket, italunkat az Úr Jézus nevében. A második fogás fogyasztása közben, amikor éppen a csirkeszárny volt soron, az apró csontok között nem is volt olyan feltűnő, hogy egy idegen anyag is van a számban. Amikor megvizsgáltam, döbbentem meg, hogy egy körülbebül 6-7 mm nagyságú üvegszilánk volt az. Hálát adtam Istennek azért, hogy a családunk egyik tagját sem sebesítette meg, illetve nem nyelte le senki az ördög veszélyes és éles fegyverét.
    Naponta megvallom a Zsoltár 91. alapján: "Te vagy Uram az oltalmam, váram, Istenem, Tebenned bízom! Te vagy a Szabadítóm mindenkor, mindenütt és minden helyzetben!" Bőséges hálát adunk Istennek az Ésaiás 54,17 alapján azért, hogy egyetlen ellenünk készült fegyver sem lesz jó szerencsés!  Hiszem, hogy az élő Ige megvallása működésbe hozta Isten természetfeletti erejét, s az ima mentett meg bennünket az üvegszilánk okozta sérülésektől. Hála és dicsőség Istennek a szent oltalomért és védelemért! Hálánk bőséges, hogy a Felséges rejtekében lakozhatunk! Ámen
Ferenc

2007.11.11.

Csodás újjászületés

    A munkám végett el kellett mennem egy helyre. A hölgy a gyerekeivel egyedül él albérletben. Elkezdtünk beszélgetni, és utalt arra, hogy súlyos problémái vannak. Tudtam, hogy gyakorolja a vallását. Aztán pillanatok alatt az Úr Jézus szeretete lett a téma, és a megváltás. Elmondta velem az üdvösség imáját, betöltekezett Szent Szellemmel, elkezdtünk nyelveken imádkozni, és az történt, hogy hallom, hogy nyelveken énekel. Nagyon megérintette az Úr. És utána azt mondta, hogy nem tudja megmondani, hogy mikor énekelt utoljára az életében, de most nem is tudja, és nem is akarja abba hagyni, mert olyan "mintha itt lenne Jézus". Mondtam, hogy az biztos! Életében először tapasztalta meg az élő Isten jelenlétét.Gyönyörű volt!
    Ez a drága gyermeke az Úrnak, amikor csak teheti, ott van a gyülekezetben. Sőt az édesanyjával is beszéltem, bár csak néhány mondat erejéig, de azt mondta, hogy ő mindig is tudta, hogy az Úr kimenekíti őket ebből a szörnyű helyzetből. Dicsőség Neki!
Judit2007. 08. 25.

Elfogadó hit

    Augusztus 25-én Kaposváron tartott egy alkalmat Jim Sanders misszionárius, amelyre én is elmentem. A gyógyító ajándékok közül elsőként a torok és nyak környéki panaszokra árasztotta ki Isten a gyógyító kenetét. Egy hete nálam is nyakcsigolya és nyakizom környéki problémák jelentkeztek. Én ugyan nem mentem ki a kézrátételes imádságra, de a helyemen elfogadtam a gyógyulásomat. Megköszöntem az Úr Jézusnak, hogy Ő már kifizette az árat a gyógyulásomért. Az alábbi szemléltető példa lebegett a szemem előtt: a kocsmában az emberek gyakran fizetnek egy-egy italt  egymásnak, amit a másik fél az esetek túlnyomó többségében el is fogad. A megajándékozottnak nincs más dolga, csak el kell fogadnia, és el kell vennie a már kifizetett árut.
    Úgy vélekedtem, ha Jézus kifizette helyettem a gyógyulásom árát, akkor azt nekem csak el kell fogadnom, és el kell vennem hitben. A helyemen ülve befogadtam a gyógyító kenetet, és az alkalom végére szabaddá váltam a problémámtól! Dicsőség érte Istennek!
    Jézus Krisztusban ma éppúgy meggyógyulhatunk, mint amikor Ő személyes itt járt a földön. Jézus minden betegséget gyógyít, de csak azokat tudja meggyógyítani, akik elfogadó hittel vannak Őiránta. A szent gyógyulásba vetett hit pedig csak akkor tud kiépülni, ha az emberek erről tanításokat hallanak. Ezért - ha még nem tartozol gyülekezethez - kérj az Úrtól egy olyan helyet magadnak, ahol a teljes evangéliumot, ezen belül a gyógyulást és a gyarapodást is tanítják.
Ferenc

 

2007. 08. 20.

Munkában a csodatevő erők!

    Információnk alapján a történet a következő:
    Ezen a nyáron, a Balatonnál, Zamárdiban történt, hogy egy fiatalembert partra hoztak a vízimentők. Mivel nem tapasztalták nála az élet jeleit, letakarták. Ekkor jelent meg a színen egy újjászületett, Szent Szellemmel teljes balatonfenyvesi keresztény, aki arra kérte a vízimentőket, hogy engedjék oda a kimentetthez, mert imádkozni szeretne érte. Ahogy kezét a kaposváron rokonoknál tartózkodó fiatalemberre tette, és nyelveken imádkozott, az hamarosan kinyitotta a szemét. Az életre kelt családapát a mentők ugyan bevitték a kórházba megfigyelésre, de Istennek hála, azóta is jól van! És a leghatalmasabb dolog, hogy elkezdett járni egy észak-magyarországi gyülekezetbe!
    Megyőződésünk, hogy Istennek ebben a csodájában az engedelmesség nagy szerepet játszott. A testvérnő engedelmes volt annak a vezetésnek, hogy az adott nap estéjén elment Zamárdiba, és a látható körülmények ellenére hitben imádkozott.

 

2007. 08. 04.

Könyvsátor a Kőröshegyi Völgyhídnál

volgyhid.jpg (27528 bytes)

    Az M7-es autópálya részét képező Kőröshegyi Völgyhíd átadása előtt, 2007. augusztus 4-én nyílt napot tartottak az építők. Ezen alkalommal egyházunk lelkes hívei is kitelepültek egy könyvsátorral, ahol 12-22 óráig álltak az érdeklődők rendelkezésére. Az evangelizációs munka során többszáz üdvösségi imát tartalmazó szórólapot osztottak szét a völgyhíd megtekintésére érkezett többezres látogató sereg körében. Az evangelizációs anyagok eljutottak az ország különböző részeibe, sőt még külföldre is. Hitben megvalljuk, hogy az elvitt írásos anyagok által - akár közvetlenül, akár közvetve is - sok új élet született, és a jövőben is születni fog!
    A 10 órás szolgálat után kellemes benyomásokkal tértek haza a szolgálatot teljesítők:
- A kedves meglepetések közé tartozott az a hölgy, aki a sátorsor végén rátalált a keresztény standra, s elváró hitének jólesően hangot is adott.
- Egy más esetben az egyház neve - Krisztus Szeretete Egyház - tetszett meg egy arra sétálónak, mondván: igen találó név, hiszen minden keresztény egyház Krisztus szeretetére épül.
- A sátorban szolgálatot teljesítő testvérek, amikor üdvösségi imát tartalmazó kártyát nyújtottak át egy érdeklődőnek, ő tréfásan megkérdezte, hogy mit lehet nyerni ezzel? A válasz határozott és egybehangzó volt: - Örök életet! Mire a hölgy: - Ezt most elhiszem, mert egyszerre mondták! 
- Egy alkoholistákat segítő szervezettől pedig egy keresztény hölgy bőséggel vitt szóróanyagot, mondván: legyen hová irányítani a szenvedélybetegeket.

2005. 05. 11.

Csodák Szántódon 

    A Somogy „északi kapuja”-ként ismert településen a Krisztus Szeretete Egyház hívei több hónapja nagy izgalommal készültek Jim Sanders gyógyító alkalmára és az azt követő szeretetvendégségre. Egy hölgy, aki először volt itt, azt mondta: – Olyan szeretettel fogadtak, mintha haza jöttem volna. A helyi gyülekezet – a polgármester úr közbenjárásával – 1998. februárjában indult az Erdészet éttermében, majd az épülő faluházban folytatódtak az istentiszteletek. A Közösségi Ház nagytermében a 2005. április 23-án tartott regionális alkalomra mintegy 250 különböző felekezetű hívő és nem hívő érkezett Enyingtől—Marcaliig, Balatonfüredtől—Kaposvárig. Harminc főre tehető azok száma, akik először voltak ilyen összejövetelen. A közösen elmondott ima által ők lehetőséget kaptak Jézus Krisztus befogadására, az üdvösségük elnyerésére.

    A dicsőítést követően Isten jelenléte érzékelhetővé vált a zsúfolásig megtelt teremben. Az egyház vezetője, Jim Sanders, az élő Igét szólta, és tanított arról, hogyan kell befogadni a kenetet. Először a mellkasi problémákra árasztotta ki Isten a gyógyító kenetét. Volt, aki forróságként tapasztalta meg Isten erejét, míg mások csak a tüneteik megszűnéséről tettek megvallást. Egy asszony, aki légzési és csigolyapanaszaiból nyert szabadulást, elmondta, hogy két súlyos gerincműtét előtt állt, és orvosai mindössze 10% eséllyel bíztatták.

Egy siófoki férfi a szívpanaszai miatt állt ki imára a gyógyító sorba. Miután a férfi felkelt a kenetből, a tornát követően megvallotta, hogy elmúlt a szívszúrása. Határtalan örömét az alkalom során mindvégig megtartotta. Isten felkent szolgálója nagyon örült annak, hogy a férfi befogadta az Úr erejét, amely gyógyulást hozott a számára.

Megéri meggyógyulni, akármilyen áron is! Nincs olyan betegség, amit Jézus ne tudna meggyógyítani! – mondta Jim. Az újjászületett keresztények joga a gyógyulás, Krisztusnak a Kálvárián elvégzett megváltó munkája alapján. Sok évvel ezelőtt — mesélte — az Alföldön történt, hogy egy férfi benézett az ablakon, ahol a gyógyító alkalmat tartottuk. Isten ereje átáradt a testén és abban a pillanatban meggyógyult a lába. Isten szereti az Ő teremtményeit, és meggyógyítja őket.

Egy másik hölgynek térdpanaszai szűntek meg. Az első pillanatban gyakran maguk a betegek sem veszik észre a javulást. Az imádkozás után a kis torna a hit cselekedete, s aközben az emberek ’felfedezik’, hogy milyen betegségből gyógyultak meg. Egy német házaspár férfi tagjának 8 évvel ezelőtt az orvosok mindössze fél évet adtak, de az Úr Jézus kegyelméből, hit által elvette a gyógyulását és meg is tartotta.  Egy másik német hölgy az alkalom során egyre jobban lett, pedig a gerincproblémája miatt félt eldőlni a kenet alatt, de minden probléma nélkül fel tudott kelni.

A gyógyító Jézus van jelen! – mondta Jim Sanders, miközben többször imádkozott egy merev testtartású, kéthelyi férfi gyógyulásáért. Egy éve szenvedett már izomsorvadásban, s egy kerekes járóka segítségével közlekedett. Az izomlazító tornát követően segítség nélkül kezdett el lépdelni, miközben a jelenlevők tapsukkal fejezték ki hálájukat az Úr Jézusnak. A házaspár bánatos arca a csodát követően mosolygósra változott.

Egy szembetegség gyógyulásáért kértek imát. Az egyház vezetője egy bizonyságot mondott el. Volt egy asszony, aki úgy jött az egyik alkalomra, hogy ő teljesen meg fog vakulni. Elhozta még az orvosi jelentéseket is. Elkezdett járni a gyülekezetbe, és három hónap múltán teljesen meggyógyult a szeme. Pásztori elhívást is érzett a szívén, így az Úr Jézus Krisztus szolgálatába állt.

Nem elég egy isteni csoda által meggyógyulni, meg kell tanulnunk meg is tartani a szent egészséget. Életbevágóan fontos, hogy a szánkból milyen szavak jönnek elő: az élet vagy a halál szavai. Az ima semmit nem ér, ha azt követően nem helyesen beszél az ember. A hitetlen kijelentések ugyanis lerombolják az ima erejét.

Isten már az ószövetségben kijelentette az Ő népének: „Én vagyok az Úr, a te gyógyítód!” (2Móz. 15,26) De Jézus egy jobb szövetséget szerzett nekünk, jobb ígéretek alapján. (Zsid. 8,6) Ha Isten volt a gyógyító az ószövetségben, akkor a fenti idézetnek még inkább igaznak kell lenni az új szövetségben, amiben élünk! A gyógyítások ajándékait az Úr a gyülekezeti testben helyezte el. (1Kor. 12,9) Isten ereje minden olyan keresztény közösségben meg tud nyilvánulni, ahol újjászületett és Szent Szellemmel betöltekezett (Lélekkeresztséget nyert) hívek alkotják a gyülekezetet. A kézrátétel biblikus eredetű, a Krisztusi alaptanok egyike. (Márk 16,18; Zsid. 6,2)

    A kézrátétel egy érintkezési pont, amelynek során az illető a saját hite alapján vonzza magához Isten erejét. Az imádkozó személy csupán kapocs a természetfeletti Isten és a természetes világban élő ember között. Jim Sanders vallja, hogy nem ő, hanem Jézus Krisztus gyógyít, de nem személyesen, hanem az IGE által. „Az emberek, amikor meggyógyulnak, tévesen azt hiszik, hogy az én személyes képességeim által történnek a csodák. A csodákat nem az imádkozó személy keze teszi. Isten ereje által és Jézus Krisztus nevében imádkozom a gyógyulásért, hiszen Jézus teljes hatalma és ereje az Ő nevében van.”

    A szeretetvendégség előtt az egyház vezetője kinyilatkozta: a szántódi gyülekezet egységben és gyönyörűségben szolgálja az Urat. A helyi pásztor hálát adott Isten hatalmasan megnyilvánuló jelenlétéért, a csodálatos gyógyulásokért, a megjelent vendégekért, a falu vezetőiért, és a faluház átengedéséért. A közel 3 órás alkalom végén újabb elhívottak szolgálatra való felkenetése következett. Isten ezen a verőfényes tavaszi napon számtalan embert gyógyított meg természetfeletti módon. Bárki ’hazavihette’ Isten erejét, hisz a kenet a távozás után is tovább munkálkodik a testben. Voltak olyanok is, akik csak napok múlva tapasztalták meg a kenet szabadító hatását. Az alkalmon megjelentek lelkileg feltöltődve és testileg megerősödve, megújulva tértek haza otthonaikba.

 

Somogyi Hírlap 2005. január 15. 

Segítő kéz a katasztrófa sújtotta Srí Lankának

NEGOMBO
Azért nem pusztított itt a cunami, mert Jézus megvédett bennünket

Negombo város a kis Róma néven ismert. Azért kapta az elnevezést, mert az itt élő szingalézek többsége a gyarmatosítók hittérítő munkája során felvette a katolikus vallást. – Azért nem pusztított itt a cunami, mert Jézus megvédett bennünket – mondják a helybeliek. Tény: a városban csak megmutatta magát a szökőár, de komoly pusztításra nem volt ereje. Az emberek többféleképpen magyarázzák, hogy miért voltak ebben a szerencsés helyzetben, hiszen a sziget többi részén hatalmas vízáradat szedte jelentős számú áldozatát. A negombói keresztények ezután sem felejtik el istentiszteletük idejét és buzgón imádkoznak országuk újjáépítéséért.

 

 

Örömhíradó 2000. 07. 07.

Elolvastam az "Akinek sebeivel gyógyultatok meg" című könyvét, ami nagy változásokat hozott az életembe.

Evangéliuminak és mégis egyedülállónak tartom, ahogy kifejti olvasóinak, hogy a megváltásban Jézus nem csak a bűneinket, hanem betegségeinket is elhordozta. Teljesen világos, hogy az ember gyógyulásba vetett hite az a csatorna, amelyen át az Úr gyógyító ereje működhet.

Magam gyakorló orvos vagyok és eddig is úgy gondoltam, hogy az ember személyiségétől nagyban függ a gyógyulása, és hogy a gyógyulásnak nemcsak fizikai, de spirituális [szellemi] összetevője is van. Tiszteletet ébresztett bennem többek között a hagyományos egyházakkal szemben kifejezett (mellesleg jogos) kritika mértéktartó volta. Sokszor láttuk, hogy kisegyházak a történelmi egyházakkal szemben indulatokkal teli kirohanásokat intéztek. Az sem jobb, ha a katolikusok a kisegyházakat "leszektázzák". Hiszem, hogy valamennyi keresztény kis- és nagyegyház ugyanazt az Istent szolgálja, ha tiszteli az egyes ember személyiségét és elkerüli a gazdasági visszaéléseket.

Katolikus vagyok és többször is beszéltem testvéreimmel az Ön könyvéről, de sok ellenvéleménnyel találkoztam. Anyósom szerint a betegséget Isten méri ránk. Egybehangzik ez azzal, hogy a betegség általi szenvedés az ember jellemének tökéletesedéséhez járulna hozzá. Ővele sikerült megértetnem, hogy nem Isten okozza és akarja, hanem csak megengedi a betegséget, és ez nagy különbség. Másik testvérem kérdésében megfogalmazta a választ is, miszerint: "Aki nem gyógyul meg, az nem is hisz?" Nem hisz, de nem Istenben nem hisz, hanem a gyógyulásában nem hisz eléggé. A gyógyulásba vetett, kételyek nélküli hit az egyik legnagyobb, de törékeny ajándék. Ezt magam is megtapasztaltam. Nehezen győztem le kételyeimet és amint igazán visszatértek a kételyek, a gyógyulásom is veszélybe került.

Mivel gyermekgyógyász vagyok, ismerem a belgyógyászati betegségeket, és megijedve láttam, hogy magamon az asztma tüneteit észlelhettem 1999. decemberében. Amíg a tünetek nem feltűnőek, az ember nem is tulajdonít nekik akkora jelentőséget. 2000. márciusára súlyosbodtak a tünetek, és ekkor kezdtem el imádkozni a gyógyulásomért. Gyógyulásom, melyet az Úr kegyelméből kaptam, fokozatosan ment végbe és mára teljes. Dicsőség és hála legyen az Úrnak!

Az evangéliumi értelmezések között az Ön könyve a legkedvesebb számomra és ez meg is látszik a vásárolt példányszámon. Pécs egyik hagyományos könyvesboltjában a rendelkezésre álló kb. 6 példányból hármat én vettem meg. Egyet magamnak, egyet a barátnőmnek, akinek agydaganatos a gyermeke, egyet pedig abból a célból, hogy kölcsön adhassam másnak.

Kívánom, hogy evangelizáló munkája mellett sok hasonló értékes művet tudjon alkotni!

Tisztelettel: dr. Cs. M.