2006. 02. 03. 

SZÓLJ A PROBLÉMÁIDHOZ!

Bill Kaiser tanítása a házasságról 2. rész
Szeged, 2002. 10. 27.
 

Márk. 11,22-25
És Jézus felelvén, monda nékik: Legyen hitetek Istenben. Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel, és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meg lesz néki, amit mondott. Azért mondom néktek: Amit csak kértek imádságotokban, higgyétek, hogy mindazt már megnyertétek, és meglészen néktek. És mikor imádkozva megállotok, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van; hogy a ti mennyei Atyátok is megbocsássa néktek a ti vétkeiteket.

Jézus tanította a tanítványait, s azt tanította nekik, hogy így lesz hitük. Hányan szeretnétek nagy hitet nyerni Istenben? Mindenki szeretne! Jézus pedig megmondja, hogyan lehet. Tanuld meg megnyitni a szádat és a hegynek látszó problémáidnak szólni. Ilyen egyszerű! Ne beszélj a problémáidról, hanem szólj a problémáidhoz! Fájdalom, takarodj ki az életemből! Szegénység, takarodj ki az életemből! Bátortalanság, takarodj el az életemből! Szólj a problémádhoz!
   De Jézus hangsúlyozza a szívünk állapotát, amikor szólunk a problémáinkhoz. Nem csupán a fejünkből, hanem a szívünkből kell szólni.
     A szívedet is tedd oda! A szívedből szólj a problémáidhoz! Isten azt írja az Igében, hogy a Szent Szellem fogja a problémáidat eltakarítani az életedből.
    Jézus ezt tette. Emlékszel arra, amikor a tanítványok a csónakban a viharral küzdöttek és Jézus a csónakban álomra hajtotta a fejét. Elaludt és egy nagy vihar támadt. Péter megijedt, hogy most meg fog halni. Jézus pedig ott alszik a hajó orrában. Úgy gondolta, hogy Jézus nem törődik azzal, hogy ők most meghalnak! Péter felébresztette Jézust. Jézus nem törődsz vele, hogy elveszünk ebben a viharban? Jézus szólt a viharhoz! És mi történt? A vihar elcsendesedett. Jézus megtanította a tanítványainak, hogy Neki hatalma van az időjárási szélsőségek felett. 

A Márk 11,23-ban arra tanítja őket, hogy nekik is hatalmuk van az életük problémái felett! Először 1968-ban hallottam ezt a tanítást! Alig két éve voltam újjászületve, és a Szent Szellem keresztséget egy évvel azelőtt vettem. Tehát, hallottam a tanítást, hogy Jézus az időjáráshoz szól. És az egyik szombaton a feleségemmel és a két fiammal egy piknikre készültünk. A szendvicseket bepakoltuk a kocsi csomagtartójába, és közel két órás autóút előtt álltunk, hogy a piknikezés helyszínére érjünk.
    Ahogy elindultunk elkezdett esni. Minél tovább haladtunk annál jobban esett. Nagyon közel voltunk már, amikor ránéztem a feleségemre, és azt mondtam: amikor megérkezünk, az eső eláll! Az ég kitisztul, a nap sütni fog! A két fiam azt hitte megbolondultam. Odaértünk, és kevesebb, mint öt perc múlva az eső elállt, és a nap kisütött dr. Kaiser előtt! Ez bárkivel megeshetett volna.
    Ez a mi szabadidőnk volt, és mivel mondtam, és Isten meghallgat engem, a Szent Szellem tiszta időt hozott, csak miattunk! Ha te hiszel ebben, neked is lesz jó időd. Ha nem hiszel benne, akkor meg esni fog, amikor kirándulsz. Vagyis szóljatok Istenhez! A szívetekből! A Szent Szellem által el fogja söpörni a problémáitokat! 
    Az én fiaim sokat tanultak ebből. Elkezdtek jókat szólni a tanáraikkal kapcsolatban, és Isten kezdett nekik kegyeltséget adni a tanároknál. Nagyon jó, amikor Istent rá tudjuk venni, hogy munkálkodjon az érdekünkben!

Elmesélhetem nektek azt is, amikor legelőször jöttünk Európába. Az utolsó fillérünket is arra költöttük, hogy ide eljöhessünk. Tényleg az utolsót! Nemcsak az utolsó pénzünk volt, hanem a legeslegutolsó fillérünk. Hogy megvehessük a repülő jegyet, hogy Európába jöhessünk. Egy hétig tanítottunk Frankfurt mellett egy helyen. Nem tetszett nekik a tanításom! Mert olyat tanítottam nekik, ami túl jó volt, hogy igaz legyen: a megigazulás ajándékát. Isten ígéreteiről tanítottam nekik! Istennek a jóságáról tanítottam! Ezeknek a drága embereknek túl jó volt ahhoz, hogy elhiggyék! Nem tetszett nekik.
    Egy tíz éves autót adott nekünk kölcsön az egyik amerikai. Nem volt túl jó. Csak a napernyős része működött jól! Elkezdtünk dél felé menni. Elkezdett esni, így be kellett tekerni a napernyőt. Ahogy mentünk egyre jobban esett. Elérkeztünk Svájcba és még mindig esett. Átmentünk az alagúton, még mindig esett, átmentünk a következő alagúton még mindig esett. Feleségemre néztem, és azt mondtam, amikor keresztül megyünk ezen az alagúton, és kijövünk a túloldalon, az eső eláll, a felhők elmennek, és kisüt a nap! A feleségem egyetértett velem, és a két fiam is. Mind a négyen egyetértettünk. És Isten meghallgatott minket. Elérkeztünk a következő alagúthoz, hálás voltam Istennek, hogy egy jó hosszú alagút volt. Meg kell tanulnunk hálát adni Istennek, ha egy jó hosszú alagúthoz érkezünk! Amikor kijöttünk a túloldalon, csodálatos kék ég, és napsütés várt! Halleluja!
    Isten megtette értünk, mert az utolsó pénzünket is arra költöttük, hogy másoknak áldást hozzunk! Isten pedig kitartó volt abban, hogy megáldjon minket azért, amit teszünk másokért. Felmentünk a hegy tetejére, és ott jól megsütött a nap minket. Egy 400 éves kis kunyhóban aludtunk, csodálatosan szép új fürdőszobával és forró vízzel, és amit csak akartunk. Ahogy az ablakokat kinyitottuk, nagyon friss alpesi levegő jött be a szobába. Hallottuk, ahogy a hegyi patakok folynak a ház körül. Úgy aludtunk, mint a csecsemők aznap éjjel. Másnap reggel, ahogy reggelihez készülődtünk, forró csokoládét rendeltünk a fiúknak. Egy magas rozsdamentes acél kancsóban hozta a hölgy, tele volt forró csokoládéval. Csak a fiúknak! Magamnak pedig hamandegset rendeltem. Egy nagy tállal hozott a hölgy, tele volt sonkával, és teljesen tele tojással, és ez csak az én részem volt. Feleségem is mindent megkapott. Megittuk a forró csokoládénkat, megettünk mindent, és kinéztünk az ablakon, bámultuk a csodálatos hóval borított Alpokat.
    Egy asszony jött oda hozzánk és kérdezte, akarunk–e jódlit hallani? Igen, igen, mondtuk. Feltett egy lemezt, és míg a zene szólt jódlizott hozzá. Ilyen kicsi választott el minket a mennyországtól. És tudom, hogy Isten azért tette ezt meg, mert megtanultunk szólni a problémáinkhoz. Ahogy kezdesz a problémáidhoz szólni, az élet egyre könnyedébb lesz! Küld valakit Isten, mint Jim Sanderst, hogy imádkozzon érted, hogy meggyógyulj, tanítsanak és segítsenek téged. Ha megtanulod, hogyan kell megnyitni a szívedet, és hogyan kell szólni a problémáidhoz, akkor az életed sokkal, de sokkal könnyebb lesz!

Nyisd meg a szívedet és szólj a feleségedhez, ha úgy gondolod, ő a probléma most. Persze, nem ő a probléma! Ő Isten áldása! Nyisd meg a szádat, és mondd el neki, mennyire szereted! Feleség, nyisd meg a szádat, és dicsérd a férjedet! A legközelebbi barátoddá válik! Amikor a szíveteket megnyitjátok egymás felé, meg tudod nyitni a szíved Isten felé is, és így képes leszel szólni Hozzá. Azt gondoljátok, hogy el is felejtkeztem az imádságról. Az egész tanítás azért volt, hogy megértsd, hogyan kell imádkozni! Mert a Márk 11,24 azt mondja: „amit csak imádságotokban kértek…” Előtte Jézus pont arról beszél, hogy a hegyként tornyosuló problémáidhoz miként kell szólnod.
    Miután megtanultál a problémáidhoz szólni nyitott szívvel, azt is megtanulod, hogyan kell szólni Istenhez nyitott szívvel. Az imádság igen egyszerűen fogalmazva, a nyitott szívből eredő kapcsolat Istennel. Ez a néhány Ige ezt próbálja nekünk tanítani. Tartsuk a szívünket nyitva egymás felé, és akkor nyitva lesz Isten felé is.
Amikor a szívünk nyitva van Isten felé, akkor meghallja és megválaszolja az imánkat! Most pedig befejezem a tanítást! Megadok 5 lépést, ami garancia a megválaszolt imádságra. Ha valakinek van papírja meg ceruzája, le is írhatja. Ha követed ezt az öt lépést, Jézus garantálja, hogy meghallgatja és megválaszolja az imádságaidat! Vagy is vedd elő a ceruzát, ha nincs nálad papír, a Bibliád hátuljára is írhatod. Öt lépés a garantáltan megválaszolt imádságra:

    1.      Nyisd meg a szíved és szólj Istenhez!
    2.      Nyisd meg a szíved és szólj Istenhez!
    3.      Nyisd meg a szíved és szólj Istenhez!
    4.      Nyisd meg a szíved és szólj Istenhez!
    5.      Nyisd meg a szíved és szólj Istenhez!

Mindannyian megértettétek, amikor a kettes ponthoz értem. Úgyhogy itt nincsenek ma ostobák. Mert ti szeretitek Istent, és szeretnétek Istenhez szólni! Értsétek meg tehát: ha a férj és feleség egymás felé bezárja a szívét, akkor Isten felé is bezárták a szívüket. Fontos, hogy mindent Isten útjai szerint végezzünk.
    A feleségnek meg kell tanulni a férjét dicsérni! A férjeknek meg kell tanulni, kimondani: mennyire szeretlek! Minden nap! Naponta kétszer-háromszor. Így a szívetek megnyílik egymás iránt, és megnyílik Isten felé. És jön az ördög, és azt mondja, bizony migréned van. Kinyitod a szíved: Fejfájás kitakarodsz innen! És a Szent Szellem ereje által elmúlik ez a fejfájás. Az orvos azt mondja rákos vagy! Rák kitakarodsz a testemből! És akkor eljössz, és Jim egy akaraton veled, imádkozik majd érted, ahogy a Szent Szellem vezeti. A Szent Szellem benne és benned is felkel és meggyógyít, amikor az orvos azt mondja, hogy meg fogsz halni. Mindez azért fog megtörténni, mert megtanultad azt mondani a feleségednek: szeretlek téged. Férjem, én dicsérlek téged! És ez nyitott szívet biztosít. A Szent Szellem Isten minden ígéretét valóságba hozza így az életetekbe.
    Szükséged lesz ezentúl is a pásztorod segítségére! Szükséged lesz továbbra is Jim segítségére! Egyikünk sem tökéletes, de ez az igazság, amit ma este elmondtam nektek! Ez nagyon sok problémától mentesít majd benneteket. Hányan szeretnétek imádkozni becsukott szemmel? Most imádkozzunk nyitott szívvel! És fogok azért is imádkozni, hogy a Szent Szellem mindig emlékeztesse a szívedet erre, hogy tudjon segíteni, amikor szükséged van rá. Csukd be a szemed! 

Mennyei Atyám! Jézus nevében, a te jelenlétedbe jövünk, a szívem nyitva, és hozzád szeretnék szólni! Atyám! A Szent Szellem emlékeztessen erre az igazságra, elfogadom ezt az igazságot, és a te segítségeddel Szent Szellem, használni fogom ezt az igazságot! Neked adom a dicsőséget, és tisztességet érte! Jézus nevében! Ámen!
 

(Krisztus Szeretete Egyház fordítása)

Az itt tanultakat az életed minden területén használhatod! [-bf-]