2009.09.16.

TISZTA ÉLET

ISTEN TERVÉT VÁLASZTANI 1.

 

Kenneth Copeland Szolgálat
Kelly Copeland Swisher tanítása

 

Hello, köszöntelek titeket ’A hívők győzedelmes szavá’-nak az adásában. Kelly Copeland Swisher vagyok, és örülök, hogy itt vagy velem. Néhányan biztos azon tűnődtök, hogy megváltozott a nevem. Férjhez mentem, és ezen a héten fogok erről beszélni. És hogyha velünk maradtok két héten keresztül, akkor fogtok a férjemmel is találkozni.

Csodálatos dolog ez, az Úr egy hatalmas dolgot cselekedett. És tudod, az emberek az Urat keresik, és azt szeretnék, hogy az Úr tegyen meg dolgokat az ő életükben. És azt megkérdőjelezik, hogy miért nem történnek ezek a dolgok, amik az Igében vannak az én életemben?

 

TISZTA ÉLET

A mi gyülekezetünkben tanítjuk a tiszta életet, tanítjuk ezt a gyermekeinkkel, a tinédzsereinkkel, és most kezdtük el tanítani a felnőttekkel is, és ugye a felnőtteknek is egy tiszta életet kell vezetniük. Ez nem csak egy program és egy üzenet. Az Úr szólt hozzám és Isten azt mondta, hogy ez nemcsak egy üzenet, ez nem csak egy program, hanem a tiszta élet az egy hely, ahova elhívtam az én népemet. Az Úr hívja a gyermekeinket, a fiataljainkat, hogy belépjenek ebbe az életbe. Isten azt mondta, hogy „eléd adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot, és neked az életet kell választanod.” (5Móz. 30,19)

De az emberek ezt nem mindig értik, hogy hogyan kell ebben járni, hogyan kell Istennek az életében járni, ebben a túlcsorduló, bőséges életben, amiért eljött Jézus. És hogyan fog ez megtörténni a mi életünkben? Lehet, hogy ezen tűnődsz és az elkövetkezendő két hétben Isten Igéjének a fényében fogjuk erre kivetíteni a dolgokat. És tudod, nem nehéz ez, lehet, hogy meglepődsz ezen.

Hogyha próbálsz ebben a társadalomban úgy élni, hogy azt teszed, amit a társadalom diktál – amiről ez a társadalom azt mondja, hogy ezt kell tenned, meg azt kell tenned – akkor nagyon nehéz lesz Isten Igéjében élned. De Isten adott egy sokkal jobb utat számunkra, hogy ezt meg tudjuk tenni. Isten Igéjében olyan sok helyen megtalálod azt, hogy Istennek van egy terve. Nagyon sokszor harcolunk azért, hogy tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy hogyan győzedelmeskedjünk ezen a területén az életünknek.

De a tiszta élet nemcsak a tinédzserek számára van, és a gyermekeink számára van, hogy ne igyanak alkoholt, ne drogozzanak. A tiszta élet rendbe hozza ezeket a dolgokat, a tiszta élet rendbe hozza a te tinédzseredet, hogy téged kövessen, és Istennek az Igéjét kövesse. Ez a tiszta élet arról is szól, hogy a fiataljaink fogják tudni, hogy hova menjenek, melyik iskolába menjenek, és te is, hogy melyik irányba indulj el. Ez a tiszta élet azt fogja okozni egy 40 éves asszony életében, aki elvált, hogy tudni fogja, melyik az a következő lépés, amit meg kell tennie. És ez lesz az a dolog, amiről fogunk beszélni két héten keresztül és meg fogja változtatni az életedet.

Édesanyámat hallottam, ahogy beszélt Istennek a mesteri tervéről az életünk számára. Az édesapám az áldásról tanít, édesanyám pedig Istennek a mesteri tervéről. És tudod, ebben az üzenetben ez a két üzenet eggyé válik. Nem tudsz úgy élni Istennek az áldásában, hogy nem választod azt, hogy Istennek a mesteri tervét fogod élni az életedben. Mielőtt a világot megalapította volna, Isten megtervezte a te életedet. Mielőtt Isten megteremtett volna téged, Ő már eltervezett egy tervet számodra. Nagyon egyszerű ez.

Harcolunk és gyötrődünk, pedig Isten azt mondta nekünk, hogy be kell lépnünk a nyugodalomba. Az izraeliták azért nem tudtak belépni az ígéret földjére, mert megkeményítették a szívüket Isten hangjával szemben. Istennek van egy terve! És tudod, vannak döntések, amiket nekünk, mint Isten embereinek, meg kell hoznunk, hogyha te hiszed azt, hogy Istennek van egy terve a számodra. De hogyha nem hiszed, akkor nagyon nehéz lesz számodra élned Istennek a tervét. Maradj velem két héten keresztül, és én hiszem, hogy meg fogod látni Isten Igéjéből, hogy van egy terve számodra. Ha hiszed, hogy Istennek van egy terve, ha hiszed azt, hogy én soha nem tudnék saját magam… Én nem tudnék egy jobb tervvel előállni, mint amit ő már eltervezett.

Isten annyira szeret bennünket, hogy nekünk adta az Ő saját Fiát. És Isten ezt a tervet számunkra ebből a szeretetből készítette. Ha hiszed, hogy van egy terve számodra, és hiszed is, hogy te soha nem tudnál előállni egy jobb tervvel, mint Ő, akkor neked kell meghoznod ezeket a döntéseket. Ez azt jelenti, hogyha az Úr mond neked valamit, akkor meg kell tenned. Ha az Úr azt mondja, hogy menjél ide, vagy olvasd el ezt az Igében, vagy ez a karriered legyen, vagy házasodj össze ezzel, akkor megteszed.

Az én unokafivérem, Jeremy és Sarah összeházasodtak, és azt szeretném, hogyha meghallgatnád az ő történetüket. Jeremy meglátta az én lányomnak az asztalán Sarah-nak a képét és megkérdezte, hogy „ki ez?” És megragadta a figyelmét az a kép, és tudta onnantól fogva, hogy találkozni fog vele és követte az Úrnak a vezetését, és elment a Keith Moore-nál tartandó branthoni alkalomra. És minden megváltozott attól fogva mindkettejük számára. Nézd meg az ő történetüket!

 

SZENTSÉG

„Azt gondoltam magamban, hogy Jeremy, oh, te kapcsolatot kapcsolat után tönkretettél, és miért gondolod, hogy pont ez fog sikerülni?! És mikor odaértem Branthonba, hogy részt vegyek azon az alkalmon, és hogy találkozzam Sarah-val, akkor gondoltam, hogy nem tudom, hogy sikerülni fog-e… De találkoztunk és attól fogva három napon keresztül beszélgettünk, éjjeleken át beszélgettünk, együtt ültünk és beszélgettünk, beszélgettünk. Hazajöttem, és aztán felhívtam őt. Másnap fölhívtam őt, miután hazaértem és aztán 6-7-8 órákat beszéltünk naponta, hogy megismerjem azt a személyt, akivel találkoztam. Mert valahogy érzékeltem a szívemben, hogy Isten valamit végez, és Isten valamit össze akar illeszteni.

Amikor a tiszta életről prédikálok, nemcsak a fiataloknak szólok, hanem a felnőtteknek is. Sokszor beleugrunk kapcsolatokba, azért, hogy megnézzük, hogy helyes-e. De először az életemben, azért léptem bele egy kapcsolatba, mert tudtam, hogy az helyénvaló. Nem azért ismertem meg Sarah-t, hogy rájöjjek, hogy talán helyes-e ez a dolog, mert tudtam, hogy helyes!

Láttam a barátaimat, barátnőimet, ahogy belenyugodtak olyan kapcsolatokba, ami nem Isten legjobbja volt a számukra és… De én viszont elhatároztam a szívemben, hogy az Úrnak a legjobbját akarom. És tudtam, hogy ahhoz, hogy el tudjam végezni azokat a dolgokat, amiket Isten helyezett a szívembe, egy olyan férjhez kell mennem, és olyan férjet kell kapnom, akinek az ő tervei és az ő elhívása megegyezik az enyémmel. És hogyha nincs meg az a partnered Istentől, akivel Isten össze tudja egyeztetni a te elhívásodat, a te terveidet, a te álmaidat, akkor az nem Istennek a legjobbja.

Köszönet Istennek, hogy Isten irgalmas és kegyelmes, és amikor hallasz Istentől egy kapcsolattal kapcsolatban, erről szól ez a tiszta élet. El kell fogadnod azt, hogy Istennek van számodra egy terve. És ez nem arról szól, hogy ne randizz, hanem arról szól, hogy nem fogsz experimentálni [kísérletezni, próbálkozni] a te saját választásaiddal. Az a pokol, amin én keresztülmentem a kapcsolataimban, eldöntöttem magamban, hogy nem fogok próbálgatni, hanem Istenben fogok bízni, és az Úr megtette. Isten írta ezt a történetet! Nevezheted ezt tündérmesének, egy tökéletes történetnek.

Ez az én történetem és túl későn jössz hozzám, hogy azt mondd, hogy nem Isten végezte ezt!  Ez a legtisztább dolog, amit Isten végzett! Amikor azt használjuk, hogy „ez tiszta adrenalin volt!” meg „tiszta izgalom volt!”, tudod ez a tiszta élet, ez Isten élete, és ez az élet erről szól, a szentségről. Azt hiszem, hogy a fiatalok számára leginkább, de mindenki számára vonatkozik ez, hogy Isten elhívott minket arra, hogy ezt az életet éljük, és hogy ráfókuszáljunk az Ő tervére, mert az Ő terve, ez az a tiszta élet. Semmi halál nincs benne! Semmi lopás nincs benne, semmi, amit elvesznek tőled, semmi nem pusztíttatik el a te életedben, ez maga az élet! Azt mondta Jézus, hogy azért jöttem, hogy életetek legyen, és bőségben legyen az. (Ján. 10,10) És én úgy hiszem, hogy Jézus azt mondta számunkra, hogy azért jöttem, hogy nektek adjam ezt a tiszta életet.”

 

ISTEN TERVE

Nagyon aranyosak ők ketten együtt, és lehet, hogy te ott ülsz, és azt kívánod, hogy bárcsak fiatal lennék, és újra kezdhetném. De hányszor mondtuk már el magunkban azt, hogy ha csak újra kezdhetném, tudván azt, amit most tudok! De tudod, hogyha ezt mondod, ezt az állítást megteszed, mit mondasz? Akkor azt mondod, hogy bárcsak meglenne nekem az a bölcsesség, amivel 30-40-50 évet tudnék újra visszanyerni! Mert hogyha 10 éves lennék most, akkor máshogy tenném a dolgokat. Tudod mit? Lehet! Neked is meglehet Istennek a bölcsessége, hogy ezt a dolgot megtedd. Mindegy, hogy hány éves vagy!

Lehet, hogy egy hatalmas problémád van most – lehet, hogy nagyon sokszor el fogom ezt mondani – mindegy hogy hol vagy, ez a legjobb nap arra, hogy elkezd követni Istennek az életedre vonatkozó tervét. Hogyha tinédzser vagy, akkor most kezdd el, mert ma lesz ez a számodra a legkönnyebb, hogy most kezdd el követni Istennek a tervét. És ha 40-50 éves vagy, akkor is megteheted ezt. Azért mondom, hogy ezek a TV adások mindenki számára vannak, mert én eddig csak fiataloknak, tinédzsereknek tanítottam erről a mi gyülekezetünkben. Mert megmondom nektek őszintén, hogy nekik a legkönnyebb ezekről prédikálni és nagyon örülök, hogy Isten engem erre elhívott, hogy én feléjük szolgáljak. Mert tudják azt, hogy hogyan kell a kezükbe venni az életüket, hogyan kell megváltoztatni a gondolataikat, a dolgaikat, és Isten továbbfejleszti őket ezekben a dolgokban. Mert ezek a fiatalok megengedik Istennek, hogy Isten vegye át a teljes uralmat az ő életük felett, és neked is meg kell adnod Istennek azt a hatalmat az életed felett, hogy Ő mondja meg neked, hogy mit tegyél!

Amikor elkezdtem erről tanítani, akkor tudtam, hogy a randizgatás igazából nem illik bele Istennek a dolgai közé. Nagyon sokat gyötrődtem ezzel, próbáltam megtalálni az Igében, próbáltam ezeket a dolgokat kidolgozni, tanulmányozni. Mert én úgy emlékszem rá, hogy mióta ötödikes, hatodikos voltam az általános iskolában, azóta volt mindig barátom. Igaz, nem tartottak sokáig, az igazán jó kapcsolatom körülbelül két hétig tartott. Imádkoztam ezzel kapcsolatban, kerestem az Urat és az Úr szólt hozzám. És az Úr azt mondta, hogy ez nem arról szól, hogy ne randizz! Nem ez a kulcs. Lehet, hogy távol tart téged dolgoktól, hogyha nem randizgatsz, de Isten azt mondta, hogy nem szabad próbálkoznod a saját választásaiddal. Nem szabad próbálgatnod a dolgokat.

Tudatosítottam azt, hogy döntéseket kell meghoznom: vagy úgy fogok dönteni, amit Isten mond nekem, hogy döntsek, vagy pedig nem azt. Nagyon sokan nem azt választják, amit Isten választott számukra. Isten teremtett téged, Isten teremtett minden egyes napot, minden egyes pillanatot a te életedben, és Isten ezt eltervezte. Mikor az emberek ezt mondják: „ez az a nap, mit az Úr szerzett!” – igen ez igaz, de élsz-e benne? Igen, van egy nap, amit az Úr számomra eltervezett, de az én döntésem, hogy abban a napban élek-e vagy sem. Lehet, hogy fiatalabb vagy, vagy idősebb, csak hallgass rám, két héten keresztül, mert meg fogom neked mutatni, hogy hogyan kell abban élned, amit Isten számodra eltervezett.

Ha 10 éves vagy, akkor csodálatos életed lesz, és ha 50 vagy, akkor is egy csodálatos életed lesz! Mert az Úr megtervezte számunkra ezt a tervet, Ő készítette el. Az Úr elénk tesz választási lehetőségeket, de ha elvétjük – akár százszor is – Istennek mindig van egy terve, hogy hogyan kerüljünk vissza arra az útra, ahol voltunk. Azt gondoltam sokszor magamban, hogy az Úr eltervezte számomra ezt a dolgot, de amikor elvétettem, akkor azt mondtam, hogy bárcsak visszatenne az Úr abba a tervébe, az eredeti tervébe. De tudod, az Úrnak mindig van terve, minden egyes hibád esetében, amit elkövetsz. Isten szólt a szívemhez, és azt mondta: „tudod, én terveztem meg az első tervet és ennél sokkal jobb tervet tudok elkészíteni a számodra!” Ezért a te döntésed az, hogy az áldásokban élj, a te döntésed az, hogy élj ebben a tiszta életben.

Amikor Jézus azt mondta, hogy „azért jöttem, hogy életetek legyen és bővölködjetek”, ne próbáld a saját életedet kiálmodni és megálmodni. Ne engedd meg azt, hogy más emberek tervezzék meg az életedet! Ne engedd azt, hogyha a középiskolában vagy és bizonyos körülmények próbálják befolyásolni azt, hogy hova menjél továbbtanulni, hagyd, hogy az Úr tervezze meg számodra. Ez egy olyan erőteljes üzenet, az hogy az Úr megírta a te életednek minden egyes pillanatát! A 139-es Zsoltárokban a 16-os vers azt írja, hogy: „látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva, a napok is, amelyeken formáltatni fognak, holott egy sem volt még meg közülük.”

 

KIÁBRÁZOLÓDÓ IRGALOM

Bárki, aki ma néz minket – és azt gondolod magadban, hogy túl késő már számomra, elvétettem – azt akarom, hogy tudj valamit: téged nem a te hibáid határoznak meg, nem a kudarcaid határoznak meg, hanem téged Istennek az irgalma határoz meg. Az én szerelmem és az én feleségem, Sarah Hard Pearson Isten irgalmának az ábrázolása az én életemben, és nem annak az ábrázolása, hogy én mit érdemeltem meg. Mert én nem érdemlek meg semmit Isten irgalmán kívül. Azt akarom, hogy vedd le a szemedet arról, hogy mit gondolsz magadról, hogy mit érdemelsz meg. A te szemedet helyezd Jézus tökéletességére, arra a tökéletességre, ami Jézus maga. A tökéletes Igére tedd a szívedet és a szemedet, ami tökéletesíti benned Istennek a dolgaidat.

Isten azt írja, hogy a te szemeidet szegezd Jézusra, a te hited fejedelmére és bevégzőjére, és Isten be fogja tölteni azokat a hiányzó részeket az életedben. Ha elrontottad, mindenki elrontotta, én is elrontottam, sokszor, de eljutottam oda, hogy azt mondtam: – Uram, köszönöm a te irgalmadat és a te megbocsátásodat, köszönöm az Úr Jézusnak a vérét, én továbbmegyek! Ezért ne bátortalanodj el, és ne vedd le a szemedet Róla! Minden, amire szükséged van ahhoz, hogy Istennek ezt az életét éljed, az már benned van! Isten terve számodra már meg volt tervezve a világ alapítása előtt. Mindegy, hogy mennyiszer rontottad el, mennyiszer vétetted el, Jézusnak a vére sokkal erőteljesebb minden hibánál és minden kudarcnál.

Istennek az ajándékai és az elhívásai megbánhatatlanok, és Isten nem fogja őket visszavonni, és nem fogja megváltoztatni őket. (Róm. 11,29) Ő nem fogja megváltoztatni az Ő tervét, csak azért, mert elrontottad. Ezért bátorítalak arra, hogy sokat gondolj Isten irgalmára. Sokan azzal vannak elfoglalva, hogy mennyiszer elvétették, milyen hibákat követtek el, és nem néznek Jézus ígéreteire. Ezért bátorítalak arra, hogy az Úron gondolkodj, és hagyjad azt, hogy Isten kipótolja a hiányaidat, és ne gondolj a múltadra, hanem gondolj arra a dicsőséges jövőre, amit az Úr eltervezett számodra!!!                   

 

Folytatjuk!

 

Forrás: Believer’s Voice of Victory TV (BVOV) – http://www.kcm.org/media/
A video magyar hanggal megtekinthető: http://www.hazassagtan.extra.hu/


BÉKEVÁR FŐOLDAL